Безплатна доставка над 60 лв.

Вила Винифера

Вила Винифера

Featured ImageЮжен регион

Calendar Дата на създаване: 1936

Eye Значение на името: Vitis vinifera на латински означава винена лоза

Area Декари: 205 дка

Wine Barrels

История на винарната

Виното е мъдро, силно и нежно, искрящо и ароматно, пълно и, разбира се, със свой характер . То носи специфичните особености и на земята, където е отгледано, и на хората, които са го правили. Затова през годините и до ден днешен хората си подаряват бутилка вино – като своеобразна визитка и спомен за посетените от тях места.
Всяка година носи своите особености и ги "записва" в характера на виното.

Приемете нашите течни визитки - те ще ви разкажат за Нас, за Брестовица,за Родопите,за силата на любовта. Приемете "визитките" с много любов и труд сътворени вина, приемете нашите слънчеви и добри намерения. Приемете нашето послание за здраве и много любов!

Villa Vinifera е построена през далечната 1936г. по всички канони за винопроизводство.

Оборудване

Това е класически тип винарска изба с дадености за производство на висококачествени вина. Но не са ѝ чужди модернизма, иновациите и микровинифицирането.
Състои се от надземно отделение за преработка на гроздето и ферментация, отделение за младите вина, подземие за стареене на виното, разположено дълбоко под земята и осигуряващо необходимата постоянна температура и влажност целогодишно, отделения за дегустация, лаборатория и канцеларии.

Производството е в пълна хармония с традициите и изискванията на времето. Вината оставят чувство на завършеност, зрелия им вкус се отличава с пълнота и наситеност.
Това, което отличава избата са бутиковете серии и експериментаторския дух.

Във Villa Vinifera всичко е позволено.
Духът в бутилките е млад,а виното отлежава с любов!

Енолог: Георги Георгиев

Главният технолог на ВИ Villa Vinifera е инженер Георги Георгиев - това е специалист от старата школа технолози с с над тридесет години опит, което не пречи да прилага и добрите нови технологични практики в производството, както да следи и за тенденции на пазара.

Vines

Лозя

Лозовите ни насаждения са 205 дка , като основен сорт и емблема на винарската изба е традиционния български сорт Мавруд. Разполагаме с насаждение от 140 дка от този сорт , което е ситуирано в землището на село Нови Извор над град Асеновтград.

Другите сортове, които отглеждаме са Каберне Совиньон, Мавруд, Евмолпия или така наречения Тракийски Мавруд, Мерло, Шардоне , Червен мискет и Мускат, насаждението е 65 дка и се намира в землището на село Брестовица.

Wine Bottles

За вината

Вината, които се произвеждат във винарската изба са само от собствено производство грозде. Затвореният цикъл позволява да се следи целия цикъл от полето до бутилката, което е гаранция за високото качеството на продукцията.

Галерия:

Wine Tourism

Винен туризъм

Винарската изба е реално действаща и от построяването си през 1936г. независимо от смяна на политически режими не е прекратявала своята работа. Развива винен туризъм, провеждат се много дегустации , частни партита , семинари , тийм билдинги , лични събития. Не разполага с хотелска част , но дегустационните зали са подходящи за различни мероприятия през всички сезони, предлагат се и различни менюта съобразени с желанието на клиента и доставени от кетъринг фирма.

Дегустации се осъществяват през всеки работен ден от седмицата с предварително заявяване 1-2 дни през един от посочените контакти:

Преди почивни и празнични дни дегустации се уговарят мин. 3-4 дни по-рано и е желателно групите да са мин.4 човека.

Контакти

Featured Image

Име: Вила Винифера

Телефон за резервации: +359 888 495 747

Имейл адрес: sales@villavinifera.com

https://villavinifera.com/tasting/

https://www.facebook.com/VillaVinifera

Вина на Вила Винифера

X