Безплатна доставка над 60 лв.

Уайн Бриджис

Уайн Бриджис

Featured ImageЮгозападен регион

Лични впечатления на екипа на Enjoy Wine

Чавдар Димитров от EnjoyWine за Wine Bridges:
Като всеки винен проект Wine Bridges не е обвързан с определена географска локация, а е по-скоро пътешествие на духа и предлага възможност за дистанционно опознаване на тероар, сортове и стилистика на вино през очите на винен технолог, в този случай Екатерина Гаргова. Нейният прочит включва едносортови вина от Гъмза, Мавруд и не така чуждоземния Вранец.
Винен мост към корените ни. Така накратко описва посланието на своя проект „Wine Bridges“ Екатерина Гаргова. Завършила УХТ Пловдив, работила като технолог в няколко български изби, тя заминава за далечните Калифорния и Нова Зеландия, за да разшири винарския си кръгозор. Следват години на усилен труд в лозарския район Тиквешията в Македония и признанието„Енолог на годината“ за 2010.

Wine Barrels

История на винарната

“Винени мостове е история за силата на виното, което притежава способността да свързва хората и да преодолява пространствата и годините.
Идеята възникна след раздялата ми с един невероятен екип. Останах с ярки спомени от безброй винени приключения и вина по време на съвместната ни работа, които създадоха стабилна връзка между нас.

От 1995 година съм във винарския бранш и продължавам да правя вино. Колкото повече време от живота ми минава в това и с колкото повече хора работя за създаването на едно вино, толкова повече усещам силата му да гради мостове. Работих в България, Калифорния, Нова Зеландия, Македония и засега се установявам тук на Балканите. Знам, че където и да се намирам, винарският свят е един. Хората, които отглеждат грозде, създават вино, пишат за него, оценяват го или просто изпитват удоволствие от виното, са един отделен свят на нашата планета.

Исках да опиша по някакъв начин това, да изразя моите усещания за силата на виното, което независимо от редуването на срещи и раздели, притежава способността да свързва хората и да преодолява пространствата и годините.Всичко написано до тук е свързано с емоциите във времето, любовта към това, което правя и хората, с които осъществявам мечти. Така възникна идеята за Винени мостове, които да представляват особени вина, свързани с различни винари и техните истории. Следващият етап, през който преминах, бе да реша какви ще бъдат тези вина.

Почти едно десетилетие бях привърженик на Новия свят, като се стремях да пренеса при работата ми в България впечатленията и опита си от времето, прекарано в Калифорния и Нова Зеландия.Един ден моят винен криволичещ път ме отведе в Македония, където се срещнах с много непознати за мен сортове, и най-важното с хора, вдъхновени от идеята да работят за тях. Това се оказа ново предизвикателство за мен. След почти година време, през което положих усилия да се запозная с новото, след като усетих неповторимите аромати и вкус, идващи от неизвестното, сред заряда от срещите с хора, работещи в тази насока, вече започнах да оформям визията си за вината Винени мостове. Разбрах, че след дългото търсене на модерния вкус на виното, съм изморена от него и съм вдъхновена от нещо различно. Осъзнах, как пътят на виното ме завъртя малко, след което ме изпрати в отправната точка, от която може да се поеме по трънлива и интересна пътека и да се преоткрие неповторимо място, каквото са Балканите. Така реших, че Винени мостове ще са вина от балкански сортове и от местни винари. Природата, историята и хората ни позволяват да ги направим. И срещите тук са различни.

След като ви представих идеята, заедно с всички които застанаха зад мен и с които ще работим занапред, ви очакваме за срещи на винените мостове, защото от тях тръгват новите истории, които предстои да създаваме заедно.”

Екатерина Гаргова

Собственик: Екатерина Гаргова

Vines

Лозя

Няма собствени насаждение. Всяко грозде идва от различна област типична с добрите си показания за съответния сорт.

Гроздето от Мавруд е от известната Родопска яка край град Пловдив – село Марково.

Гроздето от Вранец е от най-големия и познат лозарски регион в Република Македония – Тиквеш, лозе – Попова Кула.

Гъмзата идва от лозе край град Каспичан, а единственото бяло в серията идва от лозе край град Тутракан.

Галерия:

Wine Tourism

Винен туризъм

Не разполагат с база или място за дегустации, но може да организираме дегустация на техните вина в нашия магазин на улица Шишман 19.

Контакти

Featured Image

Име: Екатерина Гаргова

Телефон за резервации: 0888 642 159

Имейл адрес: info@winebridges.net

http://winebridges.net

Вина на Уайн Бриджис

X