Безплатна доставка над 60 лв.

Шато Бургозоне

Шато Бургозоне

Featured ImageСеверен регион

Calendar Дата на създаване: 2000

Eye Значение на името: Винарната получава името си от римска крепост Бургозоне, изградена на древния римски път Виа Иструм (Via Istrum).

Wine Barrels

История на винарната

Бургозоне е семейна бутикова винарна от Северозападна България. Избата е разположена в непосредствена близост до гр. Оряхово, на брега на река Дунав, с изглед към остров Есперанто.

Подборът на масив за изграждане на лозово стопанство започва през 2000г. Избран е уникален тероар от 100 хектара с доказан потенциал за отглеждане на грозде от най-високо качество. Лозето се намира в зона с умерен континентален климат, с горещи дни и хладни нощи, повлияни от река Дунав.

Всички вина се произвеждат от ръчно набрано и сортирано грозде и се бутилират на място, за да подчертаем уникалния тероар. Внимателно прилагаме техники на „канопи мениджмънт“ и „зелена резитба“, за да лимитираме добива от 45 до 20 хл/хектар. Практикуваме „устойчиво лозарство“, което заедно с екологичната отговорност са едни от приоритетите ни.

При винопроизводството се ръководим от минималистична интервенция във винификацията, като изключително внимание отделяме на сортовите характеристики. Стилът на Бургозоне е плод на уникален тероар, повлиян от река Дунав и ноу-хау на двама известни български енолози и може да се опише като СПФ – Свеж, Плодов и Фин.
Бургозоне е член на Българската Асоциация на Независимите Лозаро-Винари /БАНЛВ/ и член на Европейската Конфедерация на Независимите Лозаро-Винари /СЕВИ/

Собственик: Стефан Маринов

Агроном: Георги Николов

Енолог: Красимир и Валентин Бамбалови

Vines

Лозя

Лозовият масив от 100 хектара на Бургозоне е разположен на 43° северна ширина, на склонове от 140 до 180 м. над морското равнище и се състои от висококачествени клонове от елитни сортове, засадени върху почва от мощен льос.

Лозята наброяват 11 международни сорта грозде (Шардоне, Вионие, Совиньон Блан, Каберне Совиньон, Пино Ноар, Пино Мьоние, Каберне Фран, Марселан, Сира, Ежиодола, Мерло) и 2 местни – Гъмза (червено) и Тамянка (бяло). За да гарантираме комплексността на нашите вина, разчитаме на клоновото разнообразие (над 30 различни клона). Средната възраст на лозята е 10 години.

Галерия:

Wine Tourism

Винен туризъм

За момента организират посещения и дегустации в разкошната хижа разположена по средата на лозята с гледка към Дунав или в дегустационната зала на избата.
За да ви отделят нужното време и внимание по време на посещението ви, моля да направите предварителна резервация 24ч преди вашето посещение на посочените контакти.

Адрес: гр. Оряхово 3300, Шато Бургозоне

Избата предлага 3 пакета.

Винарната е отворена за посещения от понеделник до петък от 10.00 до 15.00ч.
Посещение и беседа във лозовия масив – доплащане 10лв.
За дегустация в почивни и празнични дни – доплащане 60лв./към цената на пакета/.

Пакет Откривател
За група от: 4 до 8 човека
Продължителност: 1 час.
Цена: 18лв./човек. – Минимум 4 души.
Пакетът обхваща:
– Посрещане на гостите и разходка в избата – разглеждане на енотеката, съдовете за ферментация и за отлежаване на виното с кратка презентация.
– Дегустация на 4 Премиум вина, съчетани с вкусни хапки (сирене, кашкавал, филе Елена, ядки, домашна питка) и минерална вода.
– Предоставяне на възможност за закупуване на вино на преференциални цени от магазина към винарната.

Пакет Винолюбител с обяд
За група от: 10 до 40 човека
Продължителност: 3 часа
Цена: 48лв./човек. При група до 15 души.
Цена: 45лв./човек. При група от 16 до 24 души.
Цена: 42лв./човек. При група минимум от 25 души.
Пакетът обхваща:
– Посрещане на гостите и разходка в избата с беседа – разглеждане на енотеката, съдовете за ферментация, помещението за бутилиране и отлежаване на виното, с кратка презентация от технолог.
– Дегустация в лозарската хижа на 5 иконични вина (3 Премиум и 2 Колекшън).
– Обяд, който включва: салата, месо с гарнитура, домашно замесена питка, минерана вода и 1/2 бутилка вино на човек.
– Предоставяне на възможност за закупуване на вино на преференциални цени от магазина към винарната.

Пакет Гурме
За група от: 8 до 30 човека
Продължителност: 4часа
Цена: 95лв./човек. Минимум 8 души.
Пакетът обхваща:
– Посрещане на гостите и разходка в избата с беседа от специалист – разглеждане на енотеката, съдовете за ферментация и за отлежаване на виното с интересни подробности за лозята и винификацията.
– Дегустация в лозарската хижа на 6 вина (2 Премиум и 4 Колекшън), съчетани с най-изисканите гурме ястия.

Контакти

Featured Image

Име: Шато Бургозоне

Телефон за резервации: 0885 168 382

Имейл адрес: office@burgozone.bg

http://www.burgozone.bg/

https://www.facebook.com/burgozone

Вина на Шато Бургозоне

X