Безплатна доставка над 60 лв.

За нас

кои сме ние?

ENJOY WINE

Ние сме Ева и Светльо - мечтатели на тема Българско вино. Най-бързият начин да се влюбиш във виното е да му отидеш на гости. А ние точно това и направихме. Първите ни винени турове бяха през 2013 година и ще останат като най-ярки спомени за прекрасни преживявания.
About us

Началото – 2010 г.
/ четири години преди EW /

ВСИЧКО ЗАПОЧНА ОТ ФРАНЦИЯ

Ние, Ева и Светльо работим повече от много години с чуждестранни партньори като голяма част от тях са от Франция. Работейки с французи, няма как да не се стигне до храни и напитки – местни, чужди, качества, достойнства. Едно от първите неща, които научихме, беше как да опитваме и оценяваме вина. А ние сме много трудолюбиви и натрупахме сериозен опит, опитвайки вина, много вина! Този процес провокира желанието ни да се запознаем по-сериозно с винопроизводството. Знание получихме по много канали – курсове, дегустация на вино, сомелиерски курсове, академично образование в УХТ Пловдив, посещение на форуми, майсторски класове в България и чужбина, свързани с виното, посещения на изби в България и Европа. И съвсем естествено дойде следващата стъпка – да споделим нашия опит и нашата страст. За нас светът на виното е прекрасна емоция. И създадохме проекта EW, за да стигнев до колкото се може повече хора!

About us

Първите винени турове – 2013 г.
/ регистриране на бранда EW /

В БЪЛГАРИЯ СЕ ПРАВИ СТРАХОТНО ВИНО

Най-бързият начин да се влюбиш във виното е да му отидеш на гости. А ние точно това и направихме. Първите ни винени турове бяха през 2013 година и ще останат като най-ярки спомени за прекрасни преживявания. Във всяка винарна бяхме топло посрещани, а на тръгване бяхме доволно засмени (не само заради дегустираното вино, почти). Тогава взехме и няколко решения – задължително ще правим винени турове и в бъдеще, ще следим и разпостраняваме българско вино и ще обединим тези дейности под бранда “Да се насладим на виното” и тъй като на български беше много дълго, а пък и щяхме да работим основно с чужденци, на които да показваме “Новото лице на българското вино” – се роди “EnjoyWine” или EW.

About us

Първите дегустации – 2014 г.
/ партниране с Икономедиа /

ПЪРВИ СТЪПКИ НА EW

Направихме една година, която мина неусетно. Разливахме българско вино на бизнес форуми, организирани от Икономедиа, провеждахме обучения за дегустация на вино на докторски семинари и провеждахме първите си дегустации в нашия офис на бул. Г.М. Димитров 54. Емоцията беше голяма – нашите посетители бяха едновремено приятно изненадани и щастливи от страхотните български вина, които опитваха. Чрез дискусии с публиката ние също трупахме знания и опит, мотивацията не намаляваше, а растеше. Революцията във винения бранш течеше бурно, икономическата криза беше в своя край и бъдещето изглеждаше повече от светло.

About us

Една година и 9 тура по-късно – 2015 г.
/ посещение на Prowein за втора година /

В БЪЛГАРИЯ СЕ ПРАВИ СТРАХОТНО ВИНО

Тази година беше и първата, в която с помощта на семейна винарска изба “Братанов” винифицирахме първото вино на EnjoyWine – Joy of Mavrud, а с други наши приятели от “Вила Юстина” възродихме една традиция – “Дядо Таньовото” вино 100% Памид.

5,970 ПОСЕТИТЕЛИ, 420 ИЗЛОЖИТЕЛИ ОТ 30 ДЪРЖАВИ

Тенденцията да се пие био ферментиралата напитка от 100% грозде, а именно вино, расте. Изложението в Дюселдорф – ProWein набира популярност, а участието за първа година на обединен щанд от Канада донесе 64% растеж спрямо 2014. Показателен е факта, че пазарът и/или винолюбителите търсят нови лица, а какъв по-подходящ момент от този, за да демонстрираме новите визия на вината от България. За една година направихме 9 винени тура, включително един в Македония и друг в Елзас. Снимки може да намерите в нашите албуми във фейсбук. Направихме втората си “Дегустация на розе”, която щеше да се превърне в традиционна. Розето също предстовеше да се превърне в задължителен компонент от портфолиото на всяка винарна, а при някои винарни щяха да присъстват две розета.

About us

EnjoyWine на Шишман 1 – 2016 г.
/малко, но уютно магазинче за български вина/

“ИЛИ МИ ДАЙ ВИНО, ИЛИ МЕ ОСТАВИ НА МИРА” – РУМИ

Тази година щяхме да представим с помощта на винарска изба “Карабунар” допълнението на серията “JOY” – бяло и розе от български сортове – JOY of Dimyat & Misket и JOY of Rubin /розе/. Проведохме и първият “Пролетен базар на виното” с 22 изложители, главно малки семейни изби.
На 01 Ноември, 2016г бележи следващия етап в развитието на бранда. Вярвайки в необоримите качества на българското вино от посетените винарни, ние решихме изцяло със собствени средства да наемем и ремонтираме изцяло помещение на ул. Шишман 19, София. Авторския дизайн беше направен от наш познат архитект, а предизвикателното изпълнение беше извършено от екипът на EnjoyWine. Стартът беше даден подобаващо с дегустация. Вече вината на EnjoyWine имаха свой собствен дом, а те предстояха да се множат. Предстоеше да изкусим измръзналите пешеходци през зимата с греяно вино, а през горещите летни дни да предложим над 20 вида българско розе. Положителните отзиви за българското вино от посетители от чужбина щяха само да ни покажат, че усилията ни са в правилна посока.

About us

Дегустации, дегустации – 2018 г.
/над 60 проведени безплатни дегустации с посетители от чужбина/

12 ВИНАРНИ ГОСТУВАХА НА ШИШМАН 19

За две години направихме общо над 30 официално организирани дегустации с винарни, тематични или по запитване. Само на дегустациите ни посетиха над 700 човека, а колко вино беше разлятоо… През лятото на 2018 отбелязахме ръст на посетителите от чужбина с над 200% – за 4 месеца направихме над 60 безплатни дегустации, а отзивите бях повече от положителни. Ние сме семеен бизнес, а семейството при нас винаги е на първо място. Поради смърт на близък човек в семейството, Тати / Светльо / не успя да се концентрира върху виното по време на текущата кампания.

От друга страна започнахме много инициативи, чиито плодове ще могат да се видят в предстоящите години. Също така времето ще покаже дали ще има Памид “Дядо Таньо” от 2030. Ще представяме нови вина от познати винарни и от нови винарни, които не са присъствали в магазина. Ще продължаваме да подкрепяме малките семейни винарни и да организираме дегустации, за да може и вие да опитате техните страхотни български вина!

отзиви

Харесва ми концепцията на подбора на български бутикови винарски изби.
🍷Препоръчвам дегустацията - отлична идея за среща с приятели.
Мястото е създадено с грижа и атмосферата е уютна. 🙂

Nina TrankovаМестен гид · 507 отзива · 3 039 снимки

“Прекрасно посрещане, много съм доволен от обслужването в магазина и от оказаното ми съдействие в избор на подходящ продукт. Впечатлен съм от чуждоезиковите познания и компетентността на персонала, което е рядко срещано в София.”

ILYES B.

“Best service ever! They allowed us taste the best of Bulgarian wines. We learned about misket, dimyat, mavrud, melnik… The owner was very knowledgeable and clerk translated from Bulgarian to English. We’ll come back! 100% advisable!”

EREBUS
екип

ЛИЦАТА ЗАД ENJOY WINE

Евелина Димитрова
Евелина Димитрова
Баш EW Джедай Мастер
Светослав Димитров
Светослав Димитров
Баш EW Wine Expert
Чавдар Димитров
Чавдар Димитров
Маркетинг & Дизайн Джедай Мастер

82 дегустации

1650 отворени вина

1360 посетители

15 винени турове

13 български сорта

6 години опит

подкрепи ни

ОСТАВИ РЕВЮ

google
tripadvisor
facebook
Не пропускай дегустация, абонирай се!
X