Кога: 12, 13 и 14 юни, Варна
Провежда се за трета поредна година във Варна
Място на събитието: Археологически музей – Варна
Събира над 50 изби и производители на хранителни продукти от цялата страна, които показват вина, сирена, месни продукти и хлебни изделия.
Събитието си поставя за цел да събере на едно място традиционното с новаторското, като провокира интереса към културно-историческото наследство с представени по интересен начин характерни за региона традиции в производството на храни и напитки.
В програмата на фестивала са включени тематични семинари, свързани с дегустация на вина и кулинарни изделия, с културния, винения и кулинарния туризъм. В трите дни на форума ще се организират тематични гурме обеди и дегустации на продукти с български произход.
Организатори: Българската асоциaция на сомелиерите и виноценителите и Българската асоциация за кулинарна култура.
Програма:
12 юни 2015 /петък/:
- Отворено за професионалисти (ресторантьори и хотелиери) – вход с покани 14:00 – 16:00 ч.
- Отворено за посетители: 16:00 – 20.00 ч. (вход 5 лв.)
- Официално откриване: 16:00 ч.
- Гурме зона график: 17:00-18:00/ 18:00-19:00/ 19:00-20:00 ч. (куверт 15 лв)
13 юни 2015 /събота/:
- Отворено за поестители: 12:00 – 20.00 ч. (вход 5 лв.)
- Гурме зона график: 13:00-14:00/ 14:30-15:30/ 16:00-17:00 ч. (куверт 15 лв)
- Семинар на тема „78 или 87? Как да формираме критерии за оценка на вината – из работата на винения съдия”, лектор Яна Петкова – 15:00-16:00 ч. (вход 10 лв)
14 юни 2015 /неделя/:
- Отворено за посетители: 11:00 – 17.00 ч. (вход 5 лв.)
- Гурме зона график: 12:30-13:30/ 14:00-15:00/ 15:30-16:30 ч. (куверт 15 лв)
- Семинар с лектор Йордан Дъбов – 11:30-12:30 ч. (вход 10 лв)
Повече информация на www.winefoodfestival.eu