Безплатна доставка над 60 лв.

Кои са най-търсените вина на пазарите в Азия, Великобритания и Европа

Кои са най-търсените вина на пазарите в Азия, Великобритания и Европа

Според водещото европейско издание за търговия с алкохолни напитки The Drinks Business, което се позовава на данни от електронната борса за вина Liv-ex (London International Vintners Exchange), най-търсеното вино от търговците в Азия, Европа и Великобритания за периода  януари – юли 2019 година е Lafite Rothschild, a Chateau Margaux е най-предпочитано в САЩ.chateau-lafite-rothschild-904635-s492

Haut-Brion, Mouton Rothschild, Lynch Bages, Petrus, Angelus, Cheval Blanc и Cos d’Estournel са другите популярни марки в четирите региона. От шампанизираните вина Dom Pérignon е третото най-търсено вино във Великобритания, а Cristal на Louis Roederer – деветото в Европа.

chateau-margaux-premier-grand-cru-classe-1855-lance-une-nouvelle-bouteille-p

Когато става дума за класиране по-реколти, картината е различна.

Lafite Rothschild, реколта 2016, все още оглавява азиатския пазар, като вината от 2014 също присъстват, при това на фона на характерните за региона предпочитания към вина от винтидж реколти отпреди 2010 г. Обединеното кралство проявява интерес към вината от Бардо, реколти 2015 и 2016 г., но най-популярното търсене е на Dom Pérignon от 2008 г.

Търсенето на европейския пазар също е доминирано до голяма степен от Bordeaux (2016) и Cristal  (2008), но това е и единственият пазар, който прояви интерес към италианското вино Sassicaia 2015.

За разлика от другите пазари САЩ са предпочели Pontet Canet, Margaux и Mouton Rothschild, всички от “легендарната“ в Бордо реколта 2010.

Chateau-Lafite-BDR-Univers-2_1-1330x520

Добави коментар

X