Wine & Food Festival
Кога: 22 – 24 Април, 2016
Къде: Център „Чайка“ / ул.“Н.Й.Вапцаров“ 5 /, Варна
За четвърта поредна година Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура в партньорство с Община Варна организират международното изложение „Фестивал вино и храна“. Събитието ще се проведе в морския град от 22 до 24 април 2016 г. в реновирания “Юнашки салон” с идеята да продължи традициите на изложенията и дегустациите на вина и храни от 30-те години на миналия век в града.
На изложението могат да участват винарски изби от цялата страна, търговци и вносители на вина. Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на всички национални и регионални туристически браншови организации на хотелиерите и туроператорите.
Шеф-готвач Петър Йоргов и екипът му от Българската асоциация за кулинарна култура ще предложат 3-степенно гурме меню
В зона „Ресторантът“ паралелно се провежда и Гурме фестивал „Варна 2016“. Шеф-готвач Петър Йоргов и екипът му от Българската асоциация за кулинарна култура ще предложат 3-степенно гурме меню (различно за трите дни), приготвено от подбрани натурални български продукти. Ще се включат и гост-готвачите Юлия Николова – сертифициран нутриционист по здравословно хранене, Ивайло Игнатов – шеф-готвач на Grape Central и дипломант на „Le Cordon Bleu“ – Париж, Франция, както и младите готвачи от Професионалната гимназия по туризъм – Варна.
Новото за тазгодишното издание на фестивала е Street food зоната, където директно на улицата ще може да се опита барбекюс висококачествено месо и вегетариански продукти, приготвени в Big Green Egg чрез show cooking.
Още информация на www.winefoodfestival.eu