Безплатна доставка над 60 лв.

Винен тур Тракийска низина

Featured Image

Wine Icon Винарна Копса

Локация: гр. Карлово, Пловдив

Първата спирка от нашият винен тур „Тракийска низина“, бе шато „Копса“, което се намира близо до Карлово, в Долината на Розите. По пътя се редуваха поля с рози и лозя. Базата за винопроизводство е в гр. Клисура. От 2008г винарна изба Копса притежава шато, издигащо се на хълм сред лозята. Посрещна ни еноложката Миглена, заедно с която разгледахме избата – вкопана в естественото земно възвишение, с естествени температурни условия, предназначена за отлежаване на селектираните серии вина. Миглена ни разказа за философията и визията при производството на вината на Копса. Дегустирахме както от свежите бели вина, запазена марка на избата, така и от плътните, вкусни червени. Гледката, която се разкрива от шатото е необятна и завладяваща – погледът обхожда лозовите масиви, на север спира до южния склон на Стара планина, а на юг – в Същинска Средна гора. А самите лозови масиви са в съседство с полетата, в които се отглеждат рози и лавандула. Приказно красиво!

Wine Icon Винарна Едуардо Миролио

Локация: с. Еленово, Сливен

Следващата винарна от маршрута ни беше „Едуардо Миролио“. Заобиколена от 220 хектара лозя, избата е една впечатляваща комбинация между архитектура, вдъхновена от древността, която с модерните технологии за производство на вино се слива по естествен начин с околната среда. Избата е заобиколена от лозя, които се простират по хълмовете, езеро и зеленина, предлагащи отлични условия за отглеждането на грозде.Тук, единствено в България, се правят пенливи вина.Шатото е прекрасно, с италиански мебели по дизайн на съпругата на собственика. Посрещнаха ни изключително топло и внимателно. Разгледахме винарната и се запознахме в детайли с процеса на винифициране и начина на производство на пенливи вина. Любо, нашия гид, беше изключително отзивчив и отговори на всичките ни въпроси подробно и професионално. По време на дегустацията се насладихме както на подбраните вина, така и на прекрасната аристократична обстановка в избата.

Wine Icon Винарна Мидалидаре

Локация: с. Могилово, Стара Загора

„Мидалидаре“ бе третата и много любима на нас изба, която посетихме. Винарското имение е разположено на 20 км северозападно от Чирпан в село Могилово. Районът е с хилядолетни винарски традиции: вината, произведени в този край, са се превозвали до Пиреа и Енос с кервани още в древността. Стила на вината на Мидалидаре носят отпечатъка на енолозите на избата, които са пренесли опита си от Новия свят и впечатляват с модерния си вкус и визия. Като прибавим и страхотната кухня и изключително уютната обстановка, преживяването е незабравимо. През годините „Мидалидаре“ се е превърнало в притегателен център за художници, скулптори, музиканти. То е място, където изкуството отлично се съчетава с естествената красота на региона и с дегустирането на превъзходните вина.

X