Безплатна доставка над 60 лв.

Орбелия

Орбелия

Featured ImageЮгозападен регион

Calendar Дата на създаване: 2013

Area Декари: 120 дка

Лични впечатления на екипа на Enjoy Wine

Чавдар Димитров и Санданския мискет на Орбелия:
Орбелия е една от винарните, които не съм посещавал и имам само преки впечатления от техните вина, които се продават в магазина. През последните две години наблягаме върху българските сортове при селекцията на вина в нашия магазин. Големият брой от 48 винарни и малкото пространство на Шишман 19 бяха основните фактори при подбора ни. С времето вината на Орбелия си намериха собствени почитатели, а имахме и доста клиенти от района, които често си взимаха техния Сандански Мискет.
Очаквам с нетърпение възможност в бъдеще да ги посетим с цялата „тумба“.

Wine Barrels

История на винарната

Oрбелия е семейна винарна създадена от Костадин Чорбаджийски и неговото семейство. Разположена е в подножието на планина Беласица, до с. Коларово, на 12 км западно от гр. Петрич. Орбелия е древното тракийско име на планинския масив и в превод означава бяла, красива планина.
Винарната отваря врати през 2013 г. и разполага със съвременно технологично и лабораторно оборудване и предлага отлични условия за винен туризъм и дегустации. Част от вината отлежават във френски, български и американски дъбови бъчви тип барик.

Собственик: Семейство Чорбаджийски

Ето какво казват собствениците на Орбелия: „Идеята ни е да създаваме висококачествени вина от традиционните за района сортове грозде, като се опитваме да съхраним старите винени традиции в региона, които датират още от времето на траките. За целта отделяме специално внимание на гроздето, което добиваме от собствени лозови масиви в района на Петрич и технологиите, по които произвеждаме нашите вина.“

Vines

Лозя

Винарна Орбелия разполага с повече от 120 декара собствени лозови масиви в района на селата Митино и Старчево в община Петрич.

Grapes

Сортова разновдиност

С любов и много внимание отглеждаме традиционните за региона червени сортове: Широка мелнишка лоза, Ранна Мелнишка лоза, Мерло, Каберне Совиньон, Каберне Фран и бели сортове: Сандански Мискет, Шардоне, Мускат Отонел.

Teroar

Тероар

Петричко-Санданското поле е най-слънчевият и топъл български край, с богата история и красива природа, регион в който лозарството е с хилядолетни традиции. Още от тракийска древност по тези земи е започнало култивирането на някои стари местни сортове като Широка мелнишка лоза, която и до днес е широко разпространена в този край.

Soil Почви

Лозята са засадени върху канелени горски, делувиални и алувиално-ливадни почви, които в съчитание с климатичните условия в нашия район създават идеални условия за развитие и узряване на нашето грозде.

Wine Bottles

За вината

Винарната е с модерно технологично оборудване, закупено от водещи производители от България и Италия. Съдовият капацитет е 100 000 л вино, като разполага със съдове с капацитет от 1000 л до 10 000 л, което ни позволява да селектираме малки партиди висококачествени вина. Качеството на вината се следи в съвременно оборудвана лаборатория. Отлежаването им протича в дъбови барици от български, френски и американски дъб в специално помещение с постоянен контрол на температурата и влажността.

Галерия:

Wine Tourism

Винен туризъм

Винарната е отворена за индувидуални и групови посещения. Организират се винени турове с дегустации, а при по-големи групи може да се организира и обяд.
Винарна Орбелия, с. Коларово, общ. Петрич

Контакти

Вина на Орбелия

X