Безплатна доставка над 60 лв.

Пинк Пеликан

Пинк Пеликан

Featured ImageИзточен регион

Calendar Дата на създаване: 2016

Wine Barrels

История на винарната

Имало едно време.... Да, така започват всички приказки с хубав и щастлив край, но ние имаме една различна история, която не започва като приказка и определено няма край! Историята на "Pink Pelican".
Може би, като за начало трябва да Ви се представим ("както си му е редът").
Ние сме Марио и Боян от Силистра, така е във възходящ ред, а иначе аз съм Боян и пиша тези редове, защото Марио е в другата зала и се занимава с едно вино.
Но нека не се отклоняваме от темата. През 2016 година, точно след като се завърнах от София, с брат ми основахме нашата фирма. Той все още учеше "Технология на виното и пивото" в Пловдив, като му оставаха няколко месеца, за да завърши семестриално. Сигурно ще попитате: "Защо сте си основали фирма, ей така? Защо вино и още повече "Pink Pelican"?"
Истината е, че ние сме израстнали с вино-производство в малката семейна изба на нашите родители. Те ни научиха, че за да направиш нещо хубаво, трябва да гориш в своята работа и да я вършиш с любов. А за да вървиш напред и нагоре, трябва да оставиш нещо зад гърба си.

С много семейна подкрепа и един заем от банката (то ако е без заем, работа ли е...), през 2017 година направихме нашата първа серия крафт вина, а именно "Сребърна". Тя е кръстена на защитения от UNESCO резерват "Сребърна" недалеч от Силистра, а името "Pink Pelican", както се досещате на защитения вид птици "Розов Пеликан".
Идеята за нашия проект се роди точно на моят рожден ден... Говорихме си как искаме хората да знаят повече за Силистра, нашият малък, но "богат" град.
Да узнаят, колко е хубаво да пиеш чаша опияняващо местно вино, докато гледаш залеза над могъщия Дунав, а същевременно под нозете си да усетиш четвъртия по големина град в Римската империя-Дуросторум.
Да слушат, как звучи плясъкът на крилете на корморана, докато риболува редом със силистренските рибари.
Да усетят, как се тресе земята от Добруджанския танц и много други неща.
С две думи, да знаят че Българският Север не е толкова студен, а напротив!
Говорихме си също, че искаме всеки, който отпива от нашите вина, без значение къде се намира, съзнанието му да идва тук...на брега на Дунав.
Та приятели, ако искате да се срещнем, просто отпийте. Ние сме тук на брега и ви очакваме!
"Pink Pelican"

Собственик: Марио и Боян Боеви

Енолог: Марио Боев

Технолог е по-малкия от двамата братя Боеви – Марио, който е на 25 г., а когато са стартирали е бил на 22 г. Когато печелят приза “Вино на годината” той е на 23 г. и за сега е най- младият технолог заслужил такова признание. До момента не са използвали консултанти и винифицират вината само двамата.

Vines

Лозя

Лозовите насаждения са техни и се намират в близост до река Дунав. Изключение прави Гъмзата, която е от Ново Село (Видинско) и също в непосредствена близост до Дунав. Концепията им е да правят вина характерни за Дунавската равнина.

Контакти

Featured Image

Име:

Телефон за резервации:

Имейл адрес: pinkpelicanwine@gmail.com

https://pinkpelican.eu/

https://www.facebook.com/pink.pelican.wine/

Вина на Пинк Пеликан

X