Безплатна доставка над 60 лв.

Върбовка

Върбовка

Featured ImageСеверен регион

Calendar Дата на създаване: 1934

Eye Значение на името: Намира се в село Върбовка

Лични впечатления на екипа на Enjoy Wine

Чавдар Димитров за Калоян Пенев от Върбовка:
Още си спомням, когато Калоян ни посети за първи път и ни представи техните вина. Към днешна дата съм много щастлив, че тогава започнахме съвместно партньорство, защото само в рамките на няколко години те успяха да се развият и да покажат интересни вина и са една от малкото винарни в България към момента с вина от стилистика „Нов свят“. Спомням си като ги посетихме да им представим един наш проект и те ни посрещнаха изключително топло. Проектът продължава да се развива и скоро може да го покажем и на вас!

Wine Barrels

История на винарната

Винарска изба Върбовка е създадена през далечната 1934г. Намира се в село Върбовка и е част от северния лозаро-винарски район на България. Създадена като кооперативна, от потребителска кооперация “Грозд„ избата преминава през няколко режима и множество реконструкции. През 1999г бива закупена от семейство енолози  —  Пламен и Светлана Пеневи. Ръководният екип на избата са семейство Пеневи – инж. Светлана Пенева и сина й инж. Калоян Пенев са технолозите, а дъщеря й Лора Пенева преминава няколко курса на обучение в Wine & Spirit Education Trust, и отговаря за визията и популяризирането на вината.

В днешният шарен свят предлагащ многообразие от държави, тероари и винени технологии, нашата философия е да подбираме гроздето за вината ни от различните краища на страната, според реколтата и сорта грозде. Вината ни са съчетание от тероарите на Дунавската равнина и Тракийската низина. В производството им се използват класическите технологии, примесени с модерен подход и know-how във винопроизводството. Понастоящем нашата продуктова гама включва висококачествени сортови бели, розови и червени сухи вина, разделени в три серии: no occasion, Native и Cuvee.
Нашата основна мисия е да създадем вина достойни да задоволят вкусовете и желанията на всеки, винен любител.

Собственик: Семейство Пеневи

Ръководният екип на избата са семейство Пеневи – инж. Светлана Пенева и сина й инж. Калоян Пенев са технолозите, а дъщеря й Лора Пенева преминава няколко курса на обучение в Wine & Spirit Education Trust, и отговаря за визията и популяризирането на вината.

Енолог: инж. Светлана Пенева и инж. Калоян Пенев

Vines

Лозя

Гроздето за чистосортовите вина от Шардоне, Мускат Отонел, розе от Каберне Совиньон, Каберне Совиньон, Мерло, както и на сепажа от Каберне Совиньон и Мерло идва от района на Сухиндол. Гроздето за розето от Гъмза от серията Native е от района на село Ново село, Видинско. Гроздето за бялото вино от Тамянка от серията Native е от района на Хасково. Кайлъшкият мискет от серията Native е от масив в района на Плевен.

Галерия:

Wine Tourism

Винен туризъм

Не разполагат с база или място за дегустации, но може да организираме дегустация на техните вина в нашия магазин на улица Шишман 19.

Контакти

Featured Image

Име: EnjoyWine

Телефон за резервации: +359 882 925 376

Имейл адрес: varbovkawinery@gmail.com

https://www.facebook.com/VarbovkaWinery/

Вина на Върбовка

X