Безплатна доставка над 60 лв.

Балканският винен конкурс e с променен регламент през 2018

Балканският винен конкурс e с променен регламент през 2018

Седмото издание на виненото събитие ще се проведе от 17 до 20 май

Балканският винен конкурс и фестивал (BIWC) от тази година е с променен регламент, съобщиха организаторите. Вината ще се оценяват  по 100–точковата система (досега се е ползвала 20–бална система). Към медалите се прибавя още един – Double Gold.

Организаторите очакват, че повечето изби ще използват 100-балната система като маркетингов инструмент и гордо ще показват точките си. От друга страна новият медал Double Gold ще даде възможност на изключителните вина да блеснат още повече и ще улесни процеса за определяне на трофеите в отделните категории на конкурса.

За седмото си издание BIWC излиза с нова визия. “От доста време мислим за ребрандирането на конкурса и съответно на всички негови атрибути  – сайт, медали, трофеи, стикери, дипломи. Когато започнахме, нещата стояха по друг начин. Сега се търсят по-изчистени и опростени визии. Мисля, че сме на прав път. Засега отзвукът както от България, така и от чужбина е много добър“, обяснява Галина Нифору, директор на BIWC.

По думите й от тази година BIWC стартира партньорство с най-голямата винена организация в Китай —  INTERWINE CHINA  (www.interwine.org/en), с която ще подпише споразумение за реклама и промотиране на балканските вина на 28 март в Гуанджоу, Китай. Поредица от събития ще бъдат подготвени с цел промотиране на медалистите от BIWC 2018.

Очаква се Балканският винен фестивал да бъде посетен от 30 вносители от САЩ, Китай и Япония, както и много други, заявили своя интерес – от Канада, Белгия, Холандия, Чехия, Полша, Великобритания и др.

Международното жури и тази година е много силно – четирима Masters of Wine и един Master Sommelier.

Балканският винен конкурс и фестивал ще се продеве от 17 до 20 май 2018 в „Гранд Хотел София“.

Добави коментар

X