Безплатна доставка над 60 лв.

Балкански винен конкурс и фестивал 2016 стартира с много силна програма

Балкански винен конкурс и фестивал 2016 стартира с много силна програма

Кога:  26 -29 май 2016 (събота и неделя)

 Къде:  градината на Гранд Хотел София

Четирима Masters of Wine и редица други междунарни винени специалисти ще пристигнат в София, за да оценят балканските вина. Това ще се случи по време на Балканския международен винен конкурс и фестивал (BIWC), който ще се проведе от 26 до 29 май в Гранд Хотел София.

След пет издания на BIWC, може да се каже, че София вече се е утвърдила като балканска столица на виното и интересът към събитието расте с всяка изминала година, казват организаторите.

Ако искате да научите повече за експорта, търговията и маркетинга на вино, да придобиете повече познания за виното като изкуства и източник на удоволствие, да разберете как да впечатлите партньора си, когато поръчвате вино в ресторант, посетете фестивала, който ще отвори врати точно в 12 часа на 28 май в градината на Гранд Хотел София.

Четирима Masters of Wine и редица други междунарни винени специалисти

На BIWC 2016 ще бъдат представени над 500 вина за дегустация, както и балканско гурме и силна съпътстваща програма.

Ето и някои от заглавията на майсторските класове:

  • Санторини – В името на любовта – Асиртико (стилове и тероар)”, лектор Янис Каракасис
  • Дуелътна пино ноарите: Бургундия срещу Балканите”, лектор:  Робин Кик MW, един от топ експертите на Бургундия.
  • Златните съкровища на Балканите – ретроспекция на вината, носители на Гранд трофеи и Трофеи на BIWC”, лектор:Константинос Лазаракис MW, председател на BIWC.
  • Непознатите Балкани – винено пътешествие в Сърбия, Хърватска и Македония”, лектори Игор Лукович, Ивана Симяновска и Саша Шпиранец.
  • Тероар VSсорт – кое е по-важно?”, лектори: Иво Върбанов, Таня Аврамова и Едуард Куриян, членове на БАНЛВ. В този майсторски клас ще се запознаете с идеите на независимите лозаро-винари и по-конкретно на техните български колеги, като ви демонстрираме важността на тероара пред сорта, чрез сляпа дегустация на няколко интересни вина от различни региони на България.
  • За професионално ориентираните посетители организаторите предлагат програма, свързана с перспективните винените пазари на Япония и Швеция, с лектори Кеничи Охаши MW – единственият япоснски Master of Wine, и Даниел Пасалич, топ специалист от Швеция.
  • Още теми: „Как трябва да се общува с винените медии“, лекция на Еносиасти, „Има ли място за професионално винено образование в България“, с лектори Едуард Куриян, Димитър Николов и Александър Скорчев, „Виното и маркетинга“, с лектор Милко Стоянов от агенция Киви.

Билети за събитието: http://www.balkanswine.eu/bg/pages/Festival/Tickets/

На 29 май от 17 часа ще се изтегли и печелившият от голямата награда на BIWC 2016 – винен уикенд за двама в Uva Nestum Wine & Spa, Гърция. Всеки може да участва в томболата със закупен билет за фестивала.

Добави коментар

X