Безплатна доставка над 60 лв.

Балкански винен конкурс и фестивал 30 – 31 май, София

Балкански винен конкурс и фестивал 30 – 31 май, София

BIWC 2015

Кога: 30 – 31 Май, София

Фестивалът, на който могат да бъдат дегустирани балканските вина

Място на събитието: улица Гурко № 1; 1000 София, Гранд Хотел София

Фоайе и градина, и Обществена колекция „Шипковата къща” –градина

THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION е първия по рода си форум, насочен към вината на Балканите. Провеждан ежегодно в София, като естествен център на Балканския полуостров, той има за цел да фокусира вниманието на световната винена общност към този интересен и самобитен регион. В конкурса ще участват винопроизводители от всички балкански страни.

Конкурсната част  на BIWC2015  ще се проведе  на 28 и 29 май 2015 (четвъртък и петък) при закрити врати в Гранд Хотел София. Фестивалът, който следва и на който могат да бъдат дегустирани балканските вина, придружени от типични за страните от балканския регион продукти,  е планиран за 30 и 31 май 2015 (събота и неделя) в градината на Гранд Хотел София.

Балканският винен форум ще бъде домакин на  първото по рода си туристическо изложение Balkan flavors, посветено на гостоприемството и богатото кулинарно наследство, характеризиращи страните от Балканския полуостров. Целта на Balkan flavorsе да се утвърди като основен канал за промоция на висококачествени туристически атракции в сферата на еногастрономията;  да създаде B2B платформа, която да срещне местните субекти, предлагащи кулинарни туристически атракции с представители на реалния бизнес, както и да даде целогодишна международна видимост на изложителите чрез промоция на техните продукти в едни от най-реномираните световни туристически изложения и социални мрежи.

Тази година Balkan International Wine Competition (BIWC) ще се проведе със съдействието на Изпълнителната агенция по лозата и виното, Българската търговско – промишлена палата и Националната лозаро-винарска камара. Ще бъде създадена и Балканска винена камара. Това е една от водещите новости в програмата на тазгодишния Балканския винен конкурс и фестивал, чиято цел е да докаже пред международния бизнес и винен елит възможността за използване на винената дипломация в сближаването на държавите от региона и брандирането му като най-стария винен регион в света.

ПРОГРАМА

28 май, четвъртък, BIWC Конкурс – първи ден

09:00 – 18:00 Дегустация и оценяване на вината на BIWC 2015 от международното жури, Суит Хотел София (затворена за посещение)
 

29 май, петък, BIWC Конкурс – втори ден
09:00 – 18:00 Дегустация и оценяване на вината на BIWC 2015 от международното жури, Суит Хотел София (затворена за посещение)
 
30 май, събота
– BIWC Фестивал – първи ден
11:30 – 13:00 Специализирана TRADE ДЕГУСТАЦИЯ за вносители, дистрибутори, винени журналисти, блогъри и журито на BIWC 2015, градината на Гранд Хотел София
12:00 – 12:15 Официално откриване на BIWC фестивал, градината на Гранд Хотел София
13:00 – 19:00 Дегустация на балкански и други вина, зехтин, маслини и други  продукти, градината на Гранд Хотел София (отворена за посещение)
20:30 – 23:00 Гала вечеря и церемония по награждаването на BIWC 2015 (билети)
 
31 май, неделя
, BIWC фестивал – втори ден
12:00 – 18:00 Дегустация на балкански и други вина, зехтин, маслини и други  продукти, градината на Гранд Хотел София (отворена за посещениe) 

ЛЕКЦИИ

30 май (събота), 16:00 – 17:00 часа, зала Триадица 2, Гранд Хотел София

  • “Пазарни тенденции и решения за етикетиране във винарския бранш” – семинар, лектор Георги Пейчев, търговски директор за Балканите, фирма UPM Raflatac –   свободен достъп

31 май (неделя), 16:00 – 17:00 часа, зала Триадица 2, Гранд Хотел София

  • “Устойчив винен туризъм  на Балканите: възможности и предизвикателства”, семинар, лектор Ирина Sofranovaсвободен достъп

Допълнителна информация на http://www.balkanswine.eu

Добави коментар

X