Безплатна доставка над 60 лв.

Бразилското вино в десетилетие на растеж

Бразилското вино в десетилетие на растеж

Какво се случва в света на виното

Бразилското вино узрява едновремено в качество и продажби, но високите данъци забавят прогреса му.Флагът на Бразилия

Семейство Караро очаква бум в продажбите през следващата година: Бразилия ще е домакин на Световното първентство по футбол и фамилната винарна, Лидио Караро е официалния доставчик на вино по време на турнира.

Световното спортно мероприятие отбелязва десетилетие на растеж за бразилското вино. Размера на продажбите расте е нарастнал значително за последните 10 години като Бразилия никога не е консумирала толкова вино, с местна продукция и внос,които нарастват за през последните години.

Vale dos Vinhenos

Долината на виното – името само говори за тази южна област в Бразилия,където се произвежда 90% от виното в Бразилия.Vale dos Vinhedos - Долината на ЛозяПрез късните години на 18 век, в южна Бразилия се пренасят масово имигранти, главно от северна Италия. Областта,в която имигрират е най-големия и важен винен регион в страната в момента, Serra Gaúcha и наимоменование по произгод, Vale dos Vinhedos. По тези зелени хълмове са накацали винарни, хотели и ресторанти, които привличат по приблизително 150 000 посетители на година. Изтъкната е италианската кухня и много възрастни жители говорят на почти изчезнал Венециански диалект смесен с португалски.

Бирата и националният коктейл, кайпириня остават предпочитаните питиета за повечето бразилци със средна консумация около 60 литра бира и 20 литра кашака, ферментирал сок от захарна тръстика, използвана като основа за кайпириня. Като контраст, употребата на вино в тази страна с 200 милиона жители е само 1.9 литра на човек.

“Консумацията не е спряла да расте.Днешно време виното не се пие само на партите,но по време на цялата година.Не е просто евтино вино, а качествено такова.” казва Андрея Гентилини,директор на промотирането за Бразилския Винен Институт.

Организацията отговаря за насърчаването на бразилци да пият вино с цел консумацията да нарасте до 2.6 литра на човек до 2016.

Ако искате да посетите Бразилия и да опитате техните вина, най-доброто време би било март месец, когато се прибира реколтата.

Winery

Отгорв виждате едно от местата препоръчани за престой в Долина на виното – “Spa do Vinho

Добави коментар

X