Безплатна доставка над 60 лв.

Вече се изпращат мостри за Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles

Вече се изпращат мостри за Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles

Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles

Българските производители на високоалкохолни напитки вече могат да изпращат мостри за участие в един от най-авторитетните международни конкурси за спиртни напитки в света – Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles. Деветнадесетото му издание ще се проведе от 21 до 23 август 2018 г. в Пловдив, съобщиха от „Пробежекс“, представител на конкурса в България.

„Малцина знаят, че България произвежда 180 милиона литра алкохол годишно. Една от основните цели на Spirits Selection е да запознае международното жури с нови производители и с автентични напитки, каквито са произведените у вас“, коментира Тиери Хейнс, директор на Spirits Selection. По думите му провеждането на конкурса в Пловдив ще позволи на световни вносители да открият българската ракия и българската индустрия на спиртни напитки.

Очаква се конкурсът да привлече интереса на близо 70 лидери на мнение от 24 националности по света. „Целта е да се рекламира страната-домакин, нейното производство, традиции, история и култура,“ допълва Меглена Михова от „Пробежекс“. Отличените с медал от Spirits Selection напитки повишават продажбите си с 20-25%, пояснява тя.

Новост е, че за първи път тази година Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles открива нова категория – био спиртни напитки.

Високоалкохолните напитки се състезават в категориите: уиски, коняк, бренди, ракия, ром, водка, джин, писко, грапа, ликьор, текила и др.

Желаещите да участват български производители могат да изпратят мостри до 23 юни 2017 г. Таксата за участие за една мостра е 186 евро, като при повече от 3 мостри от един производител, се ползва отстъпка.

Добави коментар

X