Безплатна доставка над 60 лв.

Виненият свят се събра в Дюселдорф

Виненият свят се събра в Дюселдорф

Едно от най-значимите международни винарски събития – изложението ProWein, се провежда от 19 до 21 март в Германия

Дойде обичайното време от годината, когато винопроизводителите от цял свят стегнаха куфарите и се събраха в Германия на едно от най-важните събития за бранша – изложението ProWein, което започна днес (19 март) в Дюселдорф и ще продължи до 21 март 2017.

Сред участниците е и България, която се представя с национален щанд, организиран от Националната лозаро-винарска камара.

ProWein 2017

Световното изложение тази година отбелязва своето 24 издание с впечатляващ брой изложители – 6500  от 60 страни. Около половината от тях идват от Италия (1550) и Франция (1500), следвани от Германия (1000), Новия свят (600), Австрия, Испания и Португалия. Наред с традиционните участници, на ProWein 2017 могат да се видят и нови лица, като винопроизводителите Dos Hemisferios (Еквадор), Pico Wines (Азорите) и Asian Wine Producers Association със седалище в Хонконг, която обединява производители от цяла Азия. Около 800 компании се представят в рамките на  Route USA (експозиция на винопроизводителите, които се стремят да стъпят на пазара на Северна Америка).

photo: Messe Düsseldorf

photo: Messe Düsseldorf

Наред с експозиционните са организирани и специални зони като Champagne Lounge  с 40 участника, дегустационната зона на конкурса Mundus Vini с над 500 наградени вина, Aqua World на S.Pellegrino/Acqua Panna (официалните води на Международната асоциация на сомелиерите), Packaging & Design special show (което си поставя за цел да подчертае значението на дизайна на опаковката за успеха на виното).

Секцията Same but Different отново представя на посетителите на ProWein успешни маркетингови концепции. Сред показаните иновации правят впечатление виното на испанската изба Crusoe Treasure, отлежало на 20 метра дълбочина в океана, както и пивото на винарската компания Josten & Klein, която използва за производството му дрожди за червено вино и бурета от Пино Ноар.

Друг акцент на изложението тази година са баровете. Във Fizzz Lounge посетителите могат да научат и опитат последните тенденции при коктейлите и алкохолните напитки. Победителите в различни конкурси Том Вайнбергер, Стефан Хинц и Мориц Нидерщрасер приготвят за посетителите напитки на основата на кафе, крафт бира, вино, уиски и текила.

Много богата е и съпътстващата програма. Традиционната зона за дегустации и винени събития ProWein Forum предлага повече от 500 семинара, презентации, майсторски класове, водени от сомелиери и Masters of Wine.

Според експерти ProWein е една от най-значимите винени експозиции в света не толкова заради мащаба си, колкото поради концентрацията на компетенции и знания за индустрията, нивото на интернационалност и разнообразието на продукти. Именно професионалният формат е спечелил на ProWein репутацията на уникална делова платформа за винения и алкохолен сектор, който привлича представители на он- и офлайн ритейла, вносители и износители, специализирани асоциации.

Добави коментар

X