Безплатна доставка над 60 лв.

Винени събития 2014 – Дефиле на младото вино 2014

Дефиле на младото вино 2014

Кога: 28 – 30 Ноември 2014 (Петък, Събота и Неделя)

Къде: Пловдив стария град

Вход: Свободен

Дефиле на младото виноМладото вино е като тийнейджър, винаги всичко му е криво, докато старото вино е улегнало, със свой собствен характер.От младото вино боли глава, на старото усещаш вкуса. Това казват старите винари, но допълват, че тръпката да вкусиш младо вино е уникална.

Така мислят и пловдивчани. И за шеста поредна година организират „Дефиле на младото вино”. Празникът е част от националната винена стратегия – да се възпитава културата за пиене на младо вино, така, както това става във Франция. Там традицията се е зародилата преди половин век по горното течение на река Сона,  за да се разпространи по целия свят. Французите отбелязват празника на младото вино Божоле (Beaujolais nouveau)през третия четвъртък на ноември.

Също през ноември – от 28 до 30-ти, в Стария Пловдив ще се проведе и българското „Дефиле на младото вино”. В
неповторимата  атмосфера на възрожденските къщи любителите на божествената напитка могат да се насладят на достойнствата на българското младо вино, което още от древността прославя плодородните ни земи и майсторите винари.

Дегустациите по време на дефилето ще бъдат съпроводени с културни събития,  лекции, посветени на виното, актуална информация за
Къща в Пловдив
производителите на вино и др. Събитието ще завърши с вечер на майсторите на виното, на която ще се връчат награди на най-добрите млади вина.

Част от фестивала са „Дните  на младото вино” – съпътстваща културна програма с атрактивни събития в градска среда като огнени спектакли, танцови атракции и също така концерти, изложби, филмови прожекции и др., със свободен вход за посетители.

Успяхме ли да събудим у вас желание да станете част от този празник? Ако отговорът ви е положителен, нека заедно да се потопим в атмосферата на винения празник.

Пишете ни или ни се обадете и ще организираме група.

 

 

Добави коментар

X