Безплатна доставка над 60 лв.

Виното „Шалкенбош“

Виното „Шалкенбош“

Една от най-старите изби на Южна Африка ще представи вината си на Салон на виното през ноември

Лозята на „Шалкенбош“, една от най-старите изби на Южна Африка, са разположени на надморска височина между 370 м и 500 м по склоновете на планината Витценберг с прекрасен изглед към живописната долина на Тулбах. Почвата е сходна с тази в долината на река Рона във Франция, а влажните мъгли през повечето нощи, съчетани с високите дневни температури, създават идеални условия за направата на първокласни вина.

schalkenbosch-estate

История в бутилка

Винарска изба „Шалкенбош“ (Schalkenbosch Estate) е създадена в средата на 18 век и е национален паметник на ЮАР. Избата е носител на награда Biodiversity and Wine Initiative (BWI) за устойчиво производство на вино. Сортовете, които се отглеждат, са – Шираз, Каберне Совиньон, Мерло, Мурведър, Малбек, Каберне Фран, Пети Вердо, Виониер, Совиньон Блан, Шардоне, Гренаж и Нювел.

Вината с етикет „Шалкенбош“ са изработени от внимателно подбрано грозде, което се винифицира в основната сграда на избата. След това вината отлежават в бъчви, направени от най-добрия френски и американски дъб, което им придава интензивен вкус и цвят.

schalkenbosch-estate-1

Друга марка на винарската изба – „Еденхоф“, се произвеждат основно за европейските пазари. Вината под този бранд са направени в т.нар. „нов световен стил”, което ги прави подходящи за ранно пиене, макар че имат потенциал за стареене. „Еденхоф“ са вече признати от Paarl Young Wine Show, Swissair, Veritas, Wine Magazine Awards, Weinwelt – Германия.

Вината на избата с етикет ISIS също се произвеждат за европейския пазар, но само в разфасовки от 750 мл и 5 л кутия. Това са вина за всеки ден.

От 9 до 12 ноември вината с марка „Шалкенбош“ ще бъдат представени на изложението Салон на виното в Интер Експо Център. Единственият представител в България на винарската изба „Винимпорт БГ“ ще участва в събитието, за да разкаже за качествата на вината на южноафриканската изба.

Може да научите повече за Салон на виното на официалната страница на събитието http://food-exhibitions.bg/bg/salon-de-vin

Добави коментар

X