Безплатна доставка над 60 лв.

ВИП зона за ексклузивни вина за първи път на ВИНАРИЯ 2018

ВИП зона за ексклузивни вина за първи път на ВИНАРИЯ 2018

ВинарияВИП зона за ексклузивни вина ще бъде представена за първи път на международната специализирана изложба „Винария 2018“. В нея посетителиге ще могат да дегустират както спечелилите „Златен ритон“ вина, така и висок клас напитки, които се произвеждат в лимитирани серии. Инициативата е на Националната лозаро-винарска камара (НЛВК) и се провежда съвместно със Съюза на енолозите в България.

За втора година на изложението ще бъде присъдено отличие за вино от местен сорт. „Шансът на България са местните сортове“, коментира председателят на НЛВК Радослав Радев. Той уточни, че това е инициатива, която трябва да продължи, за да се стимулират винопроизводителите, които работят с местни сортове и да се промотира българското вино по света. Според него призът „Препоръчано вино от местен сорт“ вече дава заявка за изграждането на добър имидж на българските вина, които по-лесно се налагат на нови чуждестранни пазари.

„Хубавото е, че и тази година успяваме да съхраним уникалната атмосфера на Града на виното“, допълни Радев. За четвърта поредна година в 11-а палата на панаира в Пловдив над 50 винопроизводители от страната и чужбина ще представят най-добрите си продукти – от 21 до 25 февруари 2018 г. „Винария“ хармонично се съчетава с международната изложба за храни и напитки „Фудтех“ и със зоната „Вкусове от Италия“, както и със съвременните технологии и оборудване за лозаро-винарския сектор, разположени в 10-а палата на панаирния комплекс.

Добави коментар

X