Безплатна доставка над 60 лв.

“Готвя с вино, понякога дори го добавям към храната” W.C. Fields

“Готвя с вино, понякога дори го добавям към храната” W.C. Fields

Уилям Клод Данкънфийлд

Уилям Клод Данкънфийлд(Уилям Клод Данкънфийлд, 1880-1946), по-известен като У. К. Фийлдс, е популярен през първата половина на ХХ век американски комедиен актьор, жонгльор, писател и сценарист.Той е бил мизантроп и въпреки явно презрение към деца,жени и кучета той остава симпатичен в очите на хората.

Фийлдс е обичал и употребявал често алкохол.Други негови известни реплики :

“Напомня ми за моето сафари в Африка. Някой забрави тирбушона и няколко дена трябваше да преживяваме само с храна и вода.”

или

“Някога бях влюбен в една блондинка.Тя ме докара до пиене.Завинаги ще й бъда задължен.”

Фийлдс започнал като жунгльор във водевил,появявайки се с вид на аристократичен скитник с мърлява брада и протъркан смокинг.Той работил с кутии за пури,шапки или други предмети,което изглежда е уникално и свежо представление,части от което са пресъздадени в някой от неговите филми.Фийлдс използвал мимики при изпълнението си, за да може да участва в международни театри.Той е обиколил няколко контитенанта като световно известен жунгльор и международна звезда .Причината да започне да пие е била неговите пътувания,докато се е занимавал да жунглира.За да се сближи със своите колеги във влака, той започва да пие.

По-късно по време на неговата актьорска кариера той започва употребява алкохол редовно.На снимачната площадка той държал термос със микс от мартини като се обръщал към нея като сок от ананас.Tales of Manhattan

По време на заснемането на “Приказки от Манхатън” шегаджия разменил миксът от мартини със сок от ананас.Когато Фийлдс разбрал, се чуло той да вика:”Кой сложи сок от ананас в сока ми от ананас?”

Известен бил и с това,че не пиел вода.Това можело да се разбере от неговите изказвания:

“Никога не пия вода. Страхувам се, че води до пристрастяване.”

и

“Не можеш да разчиташ на водата: дори правата клечка се изкривява в нея.”

Участва в 40 филма като актьор.Ето някой от тях:

– “Не можеш да измамиш честен човек”
– “It’s a Gift”(Подарък е)

Не можеш да измамиш честен човек

W.C. Fields - It's A Gift ad

Добави коментар

X