Безплатна доставка над 60 лв.

Джаз и вино от Балканите на фестивала „Орбелус Ритъм & Вино“

Джаз и вино от Балканите на фестивала „Орбелус Ритъм & Вино“

Първият по рода си балкански пролетен фестивал, който обединява ритмите, виното и красивата природа на България и граничещите с нея държави, се нарича „Орбелус Ритъм & Вино“ и ще се проведе през май с подкрепата на Община Петрич и Jazz FM.

Организаторите на проявата канят всички желаещи на празник на открито с музика и вино от три балкански страни. Носете си доброто настроение, любопитството и принадлежности за пикник: одеала и чадъри (за слънце и за дъжд, месец май е все пак)!

„Отваряме пространството на винарската ни изба, излизайки извън политическите граници, за да покажем, че музиката, виното и природата не са елементи с национален, а с емоционален характер. Искаме заедно да се потопим в едно друго измерение, да дегустираме и да се отдадем на безвремието и автентиността на региона“, изтъкват от „Орбелус“.

Първото издание на „Орбелус Ритъм & Вино“ стартира на 13 май, събота, от 16.00 часа пред самата винарна в с. Кромидово, а за 14 май, неделя – от 10 часа до 15 часа, можете да избирате между посещения на избата, дегустации или пикник сред лозята.

Програмата включва изпълненията на три трио групи от три балкансик страни – Теодосий Спасов ТРИО (България), Танос Ставридис ТРИО (Гърция) и Влатко Стефановски ТРИО (Република Македония).

Избите “Орбелус”, “Тиквеш” и “Хадживаритис” ще покажат автентичността на вината от региона, а Мелник, Вранец и Негоска са само част от сортовете, които ще можете да дегустирате.

Какво още трябва да знаете?

  •  Адресът на впечатляващата изба-бъчва на „Орбелус“ е село Кромидово, община Петрич, област Благоевград. Координати: N – 41°26’765, E – 23°21’620.
  •  Всички вина и храни ще могат да бъдат закупувани на място.
  •  Организаторите са в готовност да съдействат за преференциални цени за нощувка в региона.

Още за събитието:

Три групи ще забавляват феновете на етно музиката и джаза на „Орбелус Ритъм & Вино“

Добави коментар

X