Безплатна доставка над 60 лв.

Дунавско винарско изложение BLUE & WINE EXPO 2015

Дунавско винарско изложение BLUE & WINE EXPO 2015

Кога: 27 Юни от 13 часа, Русе

За втори пореден път Русе ще бъде домакин на специализирано Дунавско винарско изложение BLUE & WINE EXPO 2015.

Място на събитието: Във фоайето на Доходно здание, Русе

През 2014 г. събитието беше организирано пилотно и посетено от около 300 жители и гости на града. Целта на тазгодишното издание е да събере повече изложители и посетители от четири държави – България, Румъния, Хърватия и Сърбия.

Изложението се реализира в рамките на международен проект „Пътят на римските императори и Дунавският път на виното – RER–DWR II”, който е финансиран по Програма „Подкрепа за подобряване и насърчаване на устойчиви транснационални тематични туристически продукти“ на Главна дирекция „Предприятия и промишленост“ на Европейската комисия. Събитието се организира от Община Русе и Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ със съдействието на Дунавски компетентен център в Белград (Сърбия) и Контактен център „Дестинация Дунав“.

BLUE & WINE EXPO 2015 ще събере представители от 12 дунавски региона и ще бъде обвързано с отбелязването на Международния ден на река Дунав (29 юни). Изложението има за цел да популяризира винения туризъм в Дунавския регион като източник на нови възможности за местно развитие.

Вина от Хърватия, Сърбия и Румъния

България ще бъде представена от три винарски региона – Видин/Белоградчик, Плевен/Велико Търново и Русе. Останалите девет региона ще презентират вина от Хърватия (региони Илок и Бараня), Сърбия (Фрушка гора, Южен Банат, Неготин и Моравски региони), и Румъния (региони Добружда, Мунтения/Олтения и Дунавски тераси).

Освен дегустация на подбрани вина BLUE & WINE EXPO 2015 ще предложи на посетителите възможността да се запознаят с кулинарните традиции в региона, тъй като Клубът на професионалните готвачи в Русе ще има собствен щанд. Ще заработи и арт ателие, посветено на темата „вино“.

В 15:30 часа в Доходно здание ще пристигнат римски легионери, които ще поведат всички желаещи „по пътя на римските императори“ и ще ги отведат на римска крепост „Сексагинта Приста“. Там, за четвърта поредна година, ще се проведе „Римски пазар на Сексагинта Приста“ като част от Фестивала за съвременна градска култура „Аз, Градът“.

Добави коментар

X