Безплатна доставка над 60 лв.

Дегустация на сладки вина от Сотерн (Sauthernes) 2018

Дегустация на сладки вина от Сотерн (Sauthernes) 2018

Селекция френски сладки винаНямаме търпение да открием новия сезон на дегустациите. Едва ще дочакаме 25 януари, когато ви каним на необичайна „симфония“ от сушено-сладки плодови акценти, опушено-медни и бадемови нотки. Главната роля ще изпълнят благородно сладките вина на Сотерн (Sauthernes) – малко познати на българската публика, но истинско предизвикателство за ценителите на изискания вкус.

Родени в мъглата, тези забележителни вина са плод на едно от най-любопитните явления в лозарството изобщо.

„В края на лятото, разказват винарите от регионите Сотерн и Барзак в Югозападна Франция, и вследствие на резките температурни амплитуди се образуват първите сутрешни мъгли, които обгръщат лозовите ни масиви. Едва около обяд слънцето разпръсва мъглите и затопля лозите. Това редуването на влага с топлина подпомага развитието на Botrytis Cinerea или “благородната плесен”, която атакува ципите на гроздовите зърна, а благотворното въздействие на слънцето я спира преди да повреди пулпа на зърното.“

Така гроздето стафидира, както си е върху чепката на лозата. И от тези болни зърна се правят уникални вина, които отваряме по специален повод или за много отбрана храна. С богати и щедри аромати, които предлагат много повече от просто сладък вкус.
Заповядайте да опитаме заедно благородно сладките вина на Сотерн (Sauthernes) на 25 януари в магазина ни на ул. „Шишман“ 19. Ще дегустираме 6 вина, направени по различни технологии.

Местата са ограничени – до 15 участника в дегустацията, и само с предварително записване.

РЕГИСТРАЦИЯ ЗА ДЕГУСТАЦИЯ НА ФРЕНСКИ СЛАДКИ ВИНА

  • DOMAINE SALVY TRADITION 2015 –32
  • DOMAINE DE HOMS CARTAGÉNE 2009 – 36
  • CHÂTEAU DE SALETTES L’AOUTOUNO 2015 – 43
  • BERNARD MAGRES SYMPHONIE DE HAUT-PEYRAGUEY 2013 – 44
  • DOMAINE SALVY CUVÉE SÉONIE 2013 – 51
  • CRU DE GRAVERE 2013 – 60

*цифрите в червено са продажните цени на вината които ще се дегустират

Добави коментар

X