Безплатна доставка над 60 лв.

За музиката и виното

За музиката и виното

И за първото ни участие на джаз фестивала в Банско

Когато пием вино под музикален акомпанимент, възприемаме напитката с вкусови характеристики, които отразяват същността на паралелната вселена на музиката. Това показва проучване на експерта по психология на музиката проф. Адриан Норд. Импровизациите в джаза в още по-голяма степен придават на виното богатство от всевъзможни възприятия. Това пък установихме ние на място – на джаз фестивала в Банско, който се проведе между 6 и 14 август. За пръв път EnjoyWine се представи с щанд, като предложи голямо портфолио от български вина.

Щандът на EW

Срещите на чаша вино в арт базара, зад сцената, се превърнаха в ежедневие за някои от гостите на фестивала, особено новите ни приятели от Русия. Иля от Москва (на снимката горе) не искаше да повярва, че може да се направи бяло вино от мавруд и твърдеше, че сигурно става дума за химия. Когато му обяснихме каква е технологията, стана постоянен почитател на белия мавруд.

Аксел Цвингенбергер и Кейто Сайто

Пианистите Аксел Цвингенбергер и Кейто Сайто също бяха впечатлени от българските вина. След като ги дегустираха, двамата мастъри на буги–вуги-то направиха страхотно шоу на един роял, след което всеки самостоятелно показа своите способности, а в края на шоуто отново засвириха заедно, предлагайки страхотен вариант на “Mack The Knife”.

Bansko5

През повечето фестивални дни времето бе на страната на гости и участници, но в петък студът завладя планинското градче. Това не попречи на всеобщото добро настроение. Не секна и потокът от посетители на щанда на EnjoyWine. Желаещите да опитат розовите вина на нашата дегустация същия този ден дори се редяха на опашка.

Поп певци,режисьори, журналисти

Както можете да видите от снимките, почитателите на хубавото българско вино са навсякъде – и в средите на джаз изпълнителите (Васил Петров), и сред режисьорите и журналистите. До последния ден новите ни приятели слушаха музика в компанията на вината на „Вила Юстина“, „Вила Мелник“, „Карабунар“, „ВИ Варна“, „Синтика“, „Мидалидаре“, „Марвин“, „Шато Копса“, „Логодаж“, “Братанови”, „Меди Валей“ и др.

Джос Стоун

Макар че не ни се искаше да свършва, фестивалът приключи с грандиозния концерт на британската поп и соул изпълнителка Джос Стоун. И ние бяхме там, пихме вино, слушахме джаз и се веселихме, следвайки рецептата на унгарската певица Пана Палмей, която вдигна на крака публиката на фестивала. Нейната формула е простичката – да изключиш мозъка си от всичко останало и да се фокусираш върху музиката. Бихме добавили – и хубавото българско вино!

Добави коментар

X