Безплатна доставка над 60 лв.

Много изненади на „Винария 2018“ обещават организаторите

Много изненади на „Винария 2018“ обещават организаторите

Коняк без цвят и с мирис на цветя, и друг – с вкус на портокал. Град на виното, разположен на още по-голяма площ, за да побере повече винени предложения от България и света. Ръчно свити пури, отлежали 5 години в кедрова стая. Това са само някои от изкушенията, които ни очакват на международното изложение в Пловдив, което започва на 21 февруари.

Единственият в света бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на  „Винария 2018“. Тя ще се проведе от 21 до 25 февруари в Международен панаир Пловдив. Български и чуждестранни изби и търговци, ще представят своите колекции на престижния форум. Неговото 26-о издание ще покаже богат асортимент от високоалкохолни продукти, като уиски, коняк, узо, и повече видове плодови ракии, превръщащи се в новото увлечение на ценителите.

Първият и единствен коняк без цвят

се нарича „Антарктика“. Той представлява прозрачна течност с мирис на цветя и плътен вкус, определен от създателите му като „смразяващо неповторим“. Произведен е от известната френска дестилерия „Годе”. На същия производител е и 50-годишният коняк „Ренесанс“ в гарафа от кристал и злато.

Новост са крушовият коняк и конякът за подобряване на храносмилането с вкус на портокал. Те се вписват в модната тенденция за ясно изразени плодови акценти при високоалкохолните напитки. На „Винария 2018“ ще видим триумфалното завръщане на плодовите ракии, прогнозират експерти.

Очакват се изненади и при виното.

Над 50 изби

ще се представят в уникалния Град на виното и деликатесите. Ценителите ще опитат продукти на елитни български производители и малки серии на бутикови винарни.

Посетителите ще дегустират новата българска реколта, за която се очаква да бъде на изключително високо ниво. Ще могат да опитат и вина от Португалия, Франция, Италия и други страни, изделия на дестилерии от Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина. Своя дебют на изложбата правят най-изтънчените и стари марки шотландско уиски, както и луксозни видове гръцко узо.

За първи път ще има

Изложение на пури

Ще бъдат презентирани ръчно свити пури от подбрани сортове тютюн, отглеждани в  Южна Америка. Някои от тях са в премиум сегмента, защото отлежават до 5 години в специална кедрова стая.

Градът на виното

Създаден в партньорство с Националната лозаро-винарска камара преди четири години, сега той ще бъде още по-голям, за да събере всички желаещи да участват производители и търговци. Отново ще изкушава освен с впечатляваща палитра от вина и напитки, също и с храни и гурме специалитети, предлагани от участници в съпътстващата изложба „Фудтех“.

В палата 10 „Винария“ и „Фудтех“ заедно ще демонстрират и новостите в  технологиите, оборудването и материалите, предназначени за лозарството, винарството и хранителната промишленост.

Двата форума се организират паралелно с Международната селскостопанска изложба „Агра“, специализираната „БиоАгра“, новата проява „Дибла – идеи и продукти за интериора“, която разширява изложбата „Хорека Пловдив“, изложенията „Апи България“ – за пчеларство, и „Вкусове от Италия“.

Добави коментар

X