Безплатна доставка над 60 лв.

Където няма вино, са нужни лекарства

Където няма вино, са нужни лекарства

Казват, че където няма вино, са нужни лекарства. Още през античността лекари като Асклепий и Клавдий Гален обръщат специално внимание на лечебните свойства на виното. Модерната медицина е добавила доста нови аргументи в негова полза, особено за червеното.

Макар че не виното бе темата на Първата годишна конференция “Иновации и добри практики в здравния сектор”, която се проведе на 24 септември (2014) в „Шератон“ в столицата, то присъстваше като свеж акцент благодарение на Enjoywine и страхотната селекция от четири вина „Синтика”, която представихме пред участниците в конференцията – над 200 представители на здравния сектор – лекари, фармацевти, служители на държавни институции и медии.

 

Ето я и нашата селекция:

Дегустация на вина обслужване на клиентLa Poesie Sauvignon Blanc

Совиньон блан е новото бяло вино от базовата серия La Poesie на Синтика. На пръв поглед откриваме характерния за сорта искрящ светлозлатист цвят с едва доловим тревист оттенък. На аромат откриваме приятна свежест, усещане за полски билки и лайм. Леко до средно тяло, приятен послевкус и отличен финал. Подходящо за консумация като аперитив, или със свежи салати и леки сирена.

Le Passionnel 2008

Чистосортово бяло сухо вино щардоне, произведено по оригинална технология. Виното се отличава с приятен красив сламеножълт цвят с оттенъци на старо злато. Ароматът е експлозивен, с богата и комплексна плодовост, доминирана от цитруси, акациев мед, Degustation 3зрели екзотични плодове, с леки нюанси на ванилия. Вкусът е също толкова плодов и зрял, плодовете от аромата доминират и тук. Киселините са балансирани така, че да повдигат вкусовия аромат, придавайки обемност и нежност Финалът е дълъг и плодов. Подходящо за консумация с бели меса, риба, десерти и самостоятелно.

Sinti 2008

Червено сухо вино, букет от четири сорта – традиционен бордо бленд сортов състав каберне совиньон, мерло и каберне фран, и българската нотка с ароматен рубин, допринася за създаването на хармонично, балансирано,
комплексно и атрактивно вино. Откриваме интензивен рубиненочервен цвят. В аромата доминират червени горски плодове, сушена синя слива, шоколад, ванилия и подправки. Богат вкусов аромат, плодовост, мекота, елегантен, но ненатрапчив дъб, сочен вкус, меко и пълно тяло, добра дължина и приятен послевкус. Подходящо за консумация с ястия от дивеч, пикантни сирена и червени меса.Дегустация на вина и екип от Enjoywine

Explosion 2008

Ранна мелнишка лоза е български сорт с голям потенциал. Гроздето за това вино е набрано от едно единствено селектирано лозе в района на Мелник. Наситен рубиненочервен цвят, с блясък и леки гранатови отблясъци. Специфичен, богат и концентриран аромат, доминиран от зряла черна череша, вишна с костилка и синя слива, преливащ в ухания на подправки, след които се долавят неповторимите тонове на тютюн и луксозна кутия от пури. Вкусът е много мек, атрактивен, плодов и подправъчен. Кадифеното и обемно тяло се подчертава от елегантни ванилено-шоколадови тонове на финала. Подходящо за консумация с плата от червени меса , сухи деликатеси с подправки, дивеч, пикантни сирена, самостоятелно.

Добави коментар

X