Безплатна доставка над 60 лв.

Проектът Wine Bridges („Винени мостове“) гостува на EnjoyWine

Проектът Wine Bridges („Винени мостове“) гостува на EnjoyWine

Една история за силата на виното, което свързва хората и преодолява пространства и години – 08.11 #shishman19

** ОБНОВЕН – ИЗЧЕРПАНИ СВОБОНИ МЕСТА **

ВходБЕЗПЛАТЕН до 15 регистрирани посетители  – запишете се в “Листа за желаещи” и ще ви уведомим, ако се освободи място:

*След запълване на безплатната квота, входът за дегустация става 7лв на човек

Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/2213210595633052/

В дегустацията се включва:

  • 5 вина по 50мл
  • Вода
  • Ядки
  • Презентация от Екатерина Гаргова – движещата сила зад проекта Wine Bridge

Винен мост към корените ни. Така накратко описва посланието на своя проект „Wine Bridges“ Екатерина Гаргова. Завършила УХТ Пловдив, работила като технолог в няколко български изби, тя заминава за далечните Калифорния и Нова Зеландия, за да разшири винарския си кръгозор. Следват години на усилен труд в лозарския район Тиквешията в Македония и признанието„Енолог на годината“ за 2010.

„Идеята „Винени мостове“ възникна след раздялата ми с един невероятен екип. Останах с ярки спомени от безбройните винени приключения по време на съвместната ни работа, които създадоха стабилна връзка между нас. С колкото повече хора работя за създаването на едно вино, толкова повече усещам силата му да гради мостове. Работих в България, Калифорния, Нова Зеландия, Македония и засега се установявам тук на Балканите. Знам, че където и да се намирам, винарският свят е един. Хората, които отглеждат грозде, създават вино, пишат за него, оценяват го или просто изпитват удоволствие от виното, са една отделна планета“, казва Екатерина.

Именно за да изрази своите усещания за силата на виното, което независимо от редуването на срещи и раздели, притежава способността да свързва хората и да преодолява пространствата и годините, тя развива проектът „Винени мостове“.

Отнема й време да реши с какви вина да представи пред света своята концепция. Години наред, като запален привърженик на Новия свят, се стреми да пренесе в България впечатленията и опита си от времето, прекарано в Калифорния и Нова Зеландия. Но след като съдбата я отвежда в Македония, където среща много непознати сортове, и най-важното – хора, вдъхновени от идеята да работят с тях, тя открива ново предизвикателство.

„След почти година, през която положих усилия да се запозная с новото, след като усетих неповторимите аромати и вкусове на неизвестното, сред заряда от срещи с търсещи различното хора, започна да се оформя визията на вината за новия ми проект. Разбрах, че съм изморена от тези дълги търсения на модерния вкус и съм готова да се вдъхновя от нещо различно. Така се върнах в отправната точка, за да поема по нова трънлива и интересна пътека и да преоткрия винения потенциал на Балканите. Затова зад етикета „Винени мостове“ ще откриете вина от балкански сортове – вранец, мавруд, димят, гъмза“, обяснява авторката на проекта.

„Това е винен мост към корените ни. С него давам своя малък принос в подкрепа на местните сортове. Сериите са малки (между 600 и 1700 бутилки), но с радост ще ги представя пред гостите на EnjoyWine“, обещава Екатерина.

Още информация за проекта може да намерите и наhttp://winebridges.net

Добави коментар

X