Безплатна доставка над 60 лв.

Свежо и винено на ВарнаWINEkend

Свежо и винено на ВарнаWINEkend

Георги е на 26 години и е от Варна. Завършил е агрономство и технология на виното. Работи в семейната фирма, която предлага консумативи и добавки за виното, главно за малки винарни и домашното винопроизводство. Твърдо решен е да се занимава с вино и бъдещият му проект вече си има име – „Изба Одесос“. Докато намери финансиране, учи, пътува, мечтае, утолявайки винаните си страсти.

Georgi_Vankov

ВарнаWINEkend е нещо напълно различно. Събитие, на което за виното ще говорят младите лица на винената индустрия. На 22 юли, от 20 часа, в The Sea Terrace, Wine Bar, Централен плаж, младите запалени винари, дошли от десет изби – „Вила Мелник“, „Братанов“, „ВИ Варна“, „Малката звезда“, „Марвин“, „Дестилерия Исперих“, „Винпром Троян“, „Винекс Преслав“, „Домейн Бояр“ и бъдещия проект „Одесос“, ще представят своите вина. Ще има и коктейли с ракия.

„Идеологът“ на Варна WINEkend е младият технолог Георги Ванков. След като преживява вълнуваща кампания в Нова Зеландия, решава като се върне в България да събере колеги на импровизирана дегустация, за да обсъдят видяното и наученото по време на престоя му там. А по-късно му хрумва, че дегустацията може да бъде споделена и с други хора. Решението му е провокирано от новозеландците, които са се научили да не отричат едно вино, само защото на тях не им допада, което той приема като израз на висока винена култура. При срещите си си с млади хора от над 20 държави Георги установява, че повечето имат голям опит и завидни познания за виното. В България не е така, но той е убеден, че и тук има младежи с различен начин на мислене, които биха се запалили по виното, ако то им се представи от техни връстници, които говорят на същия език.

„Искаме да се превърнем в нещо като мост, който да улесни прехода от слабата информираност към по-добрата винената култура“, казва Георги. Според него на изложения се събират предимно представители на индустрията. Затова са нужни събития като Варна WINEkend, които по неформален начин да запалят фитила на винените страсти у българските потребители.

Пожелаваме много голям успех на  ВарнаWINEkend и се присъединяваме към поканата на Георги – „Ако харесваш вино, ако искаш да пробваш добри вина от България, ако искаш да се срещнеш с ВИНОвниците за тези вина и да разбереш как се случва магията, то ВарнаWINEkend е твоето лятно събитие! Входът е свободен“.

Добави коментар

X