Безплатна доставка над 60 лв.

Лектори от чужбина представят сортовото разнообразие на своите региони на „Винария 2017“

Безплатна доставка над 60 лв. (30.68 EUR)
Лектори от чужбина представят сортовото разнообразие на своите региони на „Винария 2017“

„Винификация в амфора“ и „Методът Ghill-out“ са други интересни теми в съпътстващата програма

Най-добрият сомелиер на Германия  Маркус Берлингоф и еножурналистката от Великобритания Каролайн Гилби идват в Пловдив специално за откритата дегустация на 23 февруари, на която ще бъдат представени носителите на отличия от Международния конкурс за вина и спиртни напитки, най-голямото събитие в съпътстващата програма на на  „Винария 2017“.  Изложението ще се проведе от 22 до 26 февруари в Международен панаир Пловдив и в него ще участват повече от 55 български и чуждестранни изби.

По случай 25-ата годишнина от създаване на международната специализирана изложба организаторите от Националната лозаро-винарска камара, Съюзът на енолозите в България и Пловдивския панаир са изготвили съпътстваща програма с интересни прояви.

Още първия ден Лаурентиу Хородник (Румъния), автор на винения блог www.oenolog.ro, член на ADAR и основател на Vademecum Club, ще представи румънски винени сортове грозде.

На 23 февруари за сортовото разнообразие на Европа и по-конкретно на Средиземноморието ще говори лекторът Пол Делмер от Wine Mosaic, Франция. А потенциалът на гръцките и балканските винени сортове ще бъде представен от Константинос Бакасиетас (Гърция). Същия ден маркетинг директорът на Enartis Барбара Скот ще презентира метода Ghill-out като алтернатива на студената стабилизация.

Специална презентация ще ориентира производителите как да излязат на винения пазар в САЩ. Тя се организира от Сдружение „Бранд  маркетинг организация за световни вина“, която популяризира и изнася български напитки на американския пазар.

Ще има и презентация с дегустация на италиански, грузински и чилийски вина, направени в съдове от глина, керамика и грес. Модерният вариант на старинната технологията ще бъде представен от Николета Дикова, магистър по енология и винен маркетинг, на майсторския клас „Винификация в амфора“ на 24 февруари.  Лекцията е резервирана само за технолози и винени професионалисти.

Дегустация на висококачествен белгийски шоколад с различни български вина, която ще се проведе същия ден, е друг акцент в съпътстващата програма. Тя е от 13 часа в дегустационната зала на 11-а палата на панаирния комплекс.

Наред с многообразието от вина посетителите могат да пробват и различни видове храни, които предлагат  участници в Международната изложба „Фудтех“.  Според организаторите миналата година градът на виното е посетен от близо 40 000 гости от страната и чужбина.

Добави коментар

X