Безплатна доставка над 60 лв.

Лектори от чужбина представят сортовото разнообразие на своите региони на „Винария 2017“

Лектори от чужбина представят сортовото разнообразие на своите региони на „Винария 2017“

„Винификация в амфора“ и „Методът Ghill-out“ са други интересни теми в съпътстващата програма

Най-добрият сомелиер на Германия  Маркус Берлингоф и еножурналистката от Великобритания Каролайн Гилби идват в Пловдив специално за откритата дегустация на 23 февруари, на която ще бъдат представени носителите на отличия от Международния конкурс за вина и спиртни напитки, най-голямото събитие в съпътстващата програма на на  „Винария 2017“.  Изложението ще се проведе от 22 до 26 февруари в Международен панаир Пловдив и в него ще участват повече от 55 български и чуждестранни изби.

По случай 25-ата годишнина от създаване на международната специализирана изложба организаторите от Националната лозаро-винарска камара, Съюзът на енолозите в България и Пловдивския панаир са изготвили съпътстваща програма с интересни прояви.

Още първия ден Лаурентиу Хородник (Румъния), автор на винения блог www.oenolog.ro, член на ADAR и основател на Vademecum Club, ще представи румънски винени сортове грозде.

На 23 февруари за сортовото разнообразие на Европа и по-конкретно на Средиземноморието ще говори лекторът Пол Делмер от Wine Mosaic, Франция. А потенциалът на гръцките и балканските винени сортове ще бъде представен от Константинос Бакасиетас (Гърция). Същия ден маркетинг директорът на Enartis Барбара Скот ще презентира метода Ghill-out като алтернатива на студената стабилизация.

Специална презентация ще ориентира производителите как да излязат на винения пазар в САЩ. Тя се организира от Сдружение „Бранд  маркетинг организация за световни вина“, която популяризира и изнася български напитки на американския пазар.

Ще има и презентация с дегустация на италиански, грузински и чилийски вина, направени в съдове от глина, керамика и грес. Модерният вариант на старинната технологията ще бъде представен от Николета Дикова, магистър по енология и винен маркетинг, на майсторския клас „Винификация в амфора“ на 24 февруари.  Лекцията е резервирана само за технолози и винени професионалисти.

Дегустация на висококачествен белгийски шоколад с различни български вина, която ще се проведе същия ден, е друг акцент в съпътстващата програма. Тя е от 13 часа в дегустационната зала на 11-а палата на панаирния комплекс.

Наред с многообразието от вина посетителите могат да пробват и различни видове храни, които предлагат  участници в Международната изложба „Фудтех“.  Според организаторите миналата година градът на виното е посетен от близо 40 000 гости от страната и чужбина.

Добави коментар

X