Безплатна доставка над 60 лв.

Етно джаз на чаша биовино

Етно джаз на чаша биовино

Сред акцентите на фестивала „Орбелус Ритъм & Вино“ са опазването на природата и местните сортове

Какво стои зад често употребявания напоследък термин „био“? Най-вече честност – към земята, винените сортове и хората. В това вярват организаторите на първият по рода си балкански пролетен фестивал „Орбелус Ритъм & Вино“, който на 13 и 14 май ще обедини емоцията от ритмите и виното от югозападните земи на България и граничещите с тях Гърция и Македония.

За изба „Орбелус“ природата играе важна роля. Не случайно това е първата българска сертифицирана биовинарна, за която също така основополагащо значение има опазването на местните сортове.

„Все повече потребители в България започват да се интересуват от произхода и чистотата на храната и да се замислят върху начина си на живот, част от който е и виното. Тенденцията за увеличаване броя на биоизбите по света е трайна. Консумирайки биовина, ние приемаме напитка, свободна от всякакви субстанции, които биха променили първоначалния баланс на гроздето или биха неутрализирали характера на реколтата. Органичните вина напълно запазват и изразяват потенциала на тероара на дадено място и са израз на природно, естетическо и духовно равновесие“, обясняват от „Орбелус“.

„Орбелус Ритъм & Вино“ започва на 13 май, събота, от 16.00 часа пред винарска изба „Орбелус“ в с. Кромидово, а за 14 май, неделя, от 10 до 15 часа посетителите могат да избират между посещения на избата, дегустации или пикник сред лозята.

Добави коментар

X