Безплатна доставка над 60 лв.

Над 500 вина ще представят изложителите на Балканския винен фестивал

Шестото издание на BIWC 2017 ще се проведе от 1 до 4 юни в „Гранд Хотел София“

Шестото издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал (BIWC 2017) ще се проведе от 1 до 4 юни в градината на „Гранд Хотел София“. Четирима Masters of Wine и много други междунарни винени специалисти ще бъдат отново в София, за да оценят балканските вина.

За петте изминали издания на BIWC София успя да се утвърди като балканска столица на виното и интересът към фестивала расте с всяка изминала година, изтъкват организаторите на The Balkans International Wine Competition (BIWC). По думите им събитието е за всички, които искат да знаят повече за виното за собственото удоволствие, за професионалистите, чиято кариера е свързана с виното, или просто за тези, които искат да впечатлят партньора си, когато поръчват вино в ресторант.

Фестивалът ще отвори врати точно в 12:00 часа на 3 юни, като броят на предложените за дегустация вина ще е над 500.

Съпътстващата програма е интересна и включва майсторски класове, водени от утвърдени имена във винения свят.

„Мистериозната Тамянка“ е темата на лекцията на Род Смит MW, а председателят на BIWC Константинос Лазаракис MW ще изнесе майсторски клас В името на Ксиномаврото“. Наложил се като един от най-модерните винени сортове в Гърция, Ксиномаврото може безпроблемно да си съперничи с Баролото на Италия и Пино Ноара на Бургундия, смята експертът.

Друг Masters of Wine – Каролайн Гилби, ще представи в лекцията си  „Най-доброто от Балканите“ своите  винени фаворити, а лекторът Хория Хаснас ще запознае аудиторията със своята селекция от най-добри румънски вина.

Българските вина ще бъдат представени с два майсторски класа: „Местните български сортове“  през погледа на Вили Гълъбова, и „В търсене на българската винена идентичност“ на Марин Атанасов.

И още две лекции в края на фестивала – „Преоткривай, дегустирай и се наслади на виното с Coravin“ (демонстрация на иновативния уред, водена от Марко Стойчев) и  „Вината с доверие – добавена стойност към прекрасния вкус“, с лектор Йордан Кръстев, за маркетинговите постижения в опаковките за вино.

Билети за цялото събитие и съпътстващата програма може да се закупят от сайта на фестивала. Всеки закупен билет може да участва в томбола, като на 4 юни от 17 часа ще се изтегли името на печелившия от голямата награда на BIWC 2017 – винен уикенд за двама  в  Uva Nestum Wine & Spa  и Гърция.

 

Добави коментар

X