Безплатна доставка над 60 лв.

Concours Mondial de Bruxelles 28 Април – 01 Май 2016

Concours Mondial de Bruxelles 28 Април – 01 Май 2016

Наближава конкурс “Мондиал де Брюксел”

Кога: 28.04 – 01.05.2016

Къде: Пловдив, България

Енолози, сомелиери, винени журналисти и вносители на вино от над 50 държави пристигат в България за Concours Mondial de Bruxelles, най-престижният независим винен конкурс в света, който ще се проведе от 28 април до 1 май 2016 г. в Пловдив.

„Професионалисти от цял свят ще опитат качествено българско вино”

Повече от 20 български винопроизводители вече са потвърдили участие в 23-тото издание на световния конкурс. Te ще се съревновават за медали с над 9000 вина от 55 държави В конкурсната и следконкурсна програма ще се включат както големи изби като „Домейн Бойар“, „Винпром Пещера“, така и бутикови производители като „Спиритус Санктус“. Програма включва и запознаване с типични български сортове и професионални дегустации, посещения на винарски изби, лозя и културно-исторически забележителности в страната.

23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles в Пловдив се организира от Probegex

„Професионалисти от цял свят ще опитат качествено българско вино, за което знаят малко, и ще се докоснат до културата на държава, която не познават добре“, коментира Меглена Михова от „Пробежекс“ (Probegex), официалният партньор на Concours Mondial de Bruxelles в България.

23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles в Пловдив се организира от Probegex в сътрудничество с община Пловдив, Министерство на туризма, Министерство на земеделието и храните и Националната лозаро-винарска камара.

Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света, единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството. Сред градовете-домакини на Concours Mondial досега са били Лисабон, Маастрихт, Валенсия, Палермо, Люксембург, Гимараеш, Братислава, Йезоло и др.

Добави коментар

X