Безплатна доставка над 60 лв.

Започна регистрацията за участие в Concours Mondial de Bruxelles 2017

Започна регистрацията за участие в Concours Mondial de Bruxelles 2017

Крайният срок за изпращане на мострите е 3 март

Започна събирането на мостри за Concours Mondial de Bruxelles (CMB), най-големият световен винен конкурс по брой вина. Това обяви Меглена Михова от Probegex („Пробежекс“), представителят на конкурса за България. Крайният срок за регистрация и изпращане на мострите от червени, бели, розе или био вина е 3 март 2017 г.

Програмата на Concours Mondial de Bruxelles 2017 г. включва събития в Бенелюкс, Франция, САЩ и Азия (Япония и Китай) – дестинации, които през последните години стават все по-привлекателни за износ на българско вино. Вината, спечелили медали от CMB, се радват на огромен медиен и търговски интерес, изтъкват от Probegex. Големите търговски вериги в Европа отчитат около 25% ръст в продажбите на медалистите от СМВ. „Често самите търговски вериги препоръчват винопроизводителите да изпращат мостри за конкурса, защото виждат влиянието на медалите при избора на вино“, пояснява Меглена Михова.

След успеха през миналата година от Probegex очакват повече винопроизводители от България да участват с мостри в тазгодишното издание на конкурса. По думите им домакинството на България през 2016 е отразено в над 30 държави, а публикациите са над 500, което според представителите на конкурса е един от най-ефикасните начини страната да се наложи като производител, който заслужава внимание. Не случайна  България бе класирана на второ място във влиятелната класация на Wine Enthusiast – Top Wine Destinations 2017.

Concours Mondial de Bruxelles ще се проведе от 5 до 7 май 2017 г. в град Валядолид, Испания. Регистрацията на желаещите да участват български производители се прави директно на сайта на мондиала  –  www.concoursmondial.com/en/registration/, а мострите се изпращат на адрес: M&M Militzer & Muench BG, София 1336, ул. „Андрей Германов“ 11.  Вината ще се оценяват от над 320 журналисти, търговци, енолози и сомелиери от 50 държави. Цената за участие с един вид вино е 150 евро. За всяка следваща мостра таксата намалява.

Concours Mondial de Bruxelles ще се проведе от 5 до 7 май 2017 г. в град Валядолид, Испания.

Concours Mondial de Bruxelles ще се проведе от 5 до 7 май 2017 г. в град Валядолид, Испания.

Добави коментар

X