Безплатна доставка над 60 лв.

Дни на отворените врати в Мелнишко

Дни на отворените врати в Мелнишко

За трета поредна година винарските изби от региона на Мелник ни канят да отпразнуваме заедно празника на лозарите и винарите Св. Трифон Зарезан. От 14 до 17 февруари 2019 г. винарните от региона ще отварят вратите си за посетители. Програмата включва традиционно зарязване на лозята, турове по избите, събития с фокус върху местната култура и фолклор и разбира се – дегустация на местни вина и храни.

Мисията на обединените винопроизводители от Мелнишко е да популяризират висококачественото вино от местни и международни сортове и възможностите за винен туризъм в региона на Мелник.

За улесниение на посетителите организаторите са създали карта на винените маршрути, която може да се свали безплатно от сайта на “Вила Мелник” или от Facebook страницата на Винени маршрути Мелник. Тя  включва всички основни винени обекти плюс други туристически забележителности в региона – градовете Мелник, Сандански и Петрич, Роженския манастир, Рупите и Златолист, Хераклеа Синтика, Самуиловата крепост, спа и минерални бани, ресторанти и други.

Повече подробности за програмата на всяка винарна можете да намерите през януари и февруари на техните официални страници.

В „Дни на отворените врати 2019“ ще вземат участие следните винарски изби:

През уикенда от 9  до 10.02.2019 се провежда и Фестивалът на мелнишкото вино „Златен Грозд“ в град Мелник, който също можете да посетите.

Добави коментар

X