Безплатна доставка над 60 лв.

Доставката на вино с дронове ще се превърне в норма, предрича футуролог

Доставката на вино с дронове ще се превърне в норма, предрича футуролог

В бъдеще любителите на виното ще могат не само да изпият съдържанието, но и да изядат винената бутилка, която преди това им е доставена с дрон. Това се казва в доклад на футуролога Морган Гай, който разглежда възможните начини за поръчка и доставка на вино през следващите десетилетия.

Ето някои тенденции, които според Гай ще станат все по-често явление.

Доставка чрез дронове

След като вече се появиха приложения, които обещават да доставят вино за два часа, услугата ще става още по-бърза с използването на безпилотни дронове.

Незабавната доставка на вино чрез дронове ще се превърне в норма, като търговците на дребно ще могат да предлагат продукти чрез сайтове, които работят на принципа click-and-collect – доставка, която позволява на потребителите да купят стоки онлайн, които да им се доставят до адрес или до удобно за тях място, смята футурологът.

Дронове вече се използват в лозята за целите на мониторинга.

Amazon активно работи по подобен проект, наречен „Prime Air“, който има за цел да развие услуги чрез дронове, които да доставят на клиентите в рамките на 30 минути определени стоки с тегло до 2.26 кг.

“Един ден летателните апарати на „Prime Air“ ще бъдат толкова обичайна гледка, колкото пощенските автомобили в момента”, казва анализаторът.

Без етикет

В известен смисъл стартът вече е факт с въвеждането на QR кодовете на етикетите, както и приложенията за тяхното разчитане.

“Брандовете ще произвеждат бутилки без етикети, които смартфоните ще могат да сканират, за да получат подробна информация как, кога и къде е произведено виното”, се казва в доклада. Това ще стимулира появата на още по-голямо разнообразие от форми, размери и цветове на бутилките на рафта, отдалечавайки ги от традиционните стилове.

По-малко, но по-качествено

Тенденцията към „по-малко, но по-качествено пиене“ ще се засилва, според Гай.

“Потребителите ще пият по-малко алкохол, но ще се радват на по-качествени продукти, които се произвеждат на местно ниво“, смята той. Също така, вместо да пием сами с цел да разпуснем, навиците ни ще се ръководят от растящото „споделено общество“, което поставя акцент върху съвместното готвене, храненето и пиене.

Вендинг машини за вино

Докладът предвижда, че алкохолът ще може да се купува от вендинг автомати, използвайки технологията за разпознаване на ириса, за да е сигурно, че купувачите са пълнолетни. Машината дори ще запамети личните предпочитания, за да направи препоръки при бъдещи покупки.

Захарни бутилки

„С цел преминаването към по-екологосъобразни опции ще бъдат проучени нови възможности за опаковане на напитките. Например – компостируеми, непластмасови чаши от царевично нишесте”, се казва в доклада. Дори ще можем да използваме годни за консумация бутилки, произведени от захарен заместител.

“Бъдещите винолюбители ще бъдат много по-образовани потребители, които ще търсят качество и уникалност както при продуктите, така и в опаковките”, казва Гай. По думите му те ще се интересуват от прозрачния произход на напитката, искайки да научат подробности за производството на виното, ще се вълнуват от необичайните ароматни профили и екологичните бутилки, които щадят природата.

Източник: Decanter.com

Винената дегустация е нашата спортна дисциплина

Ако желаете да научите за нашите бъдещи спортни надпревари, драснете отдолу един имейл

Добави коментар

X