Безплатна доставка над 60 лв.

Шоколадови сънища

Шоколадови сънища

За приликите между архитектурата, шоколада и виното

Пеперудите, дърветата, покрити с цвят, чистият въздух, песента на птичките в гората… Всичко, свързано с природата вдъхновява Елизабет Георгиева от съвсем малка да избере пътя на чистите и естествени природни форми. Завършва строителната гимназия “Христо Ботев” със специалност “Паркова архитектура”, а след това Лестохническия университет, където придобива магистърска степен по ландшафтна архитектура.

С Елизабет се запознахме, докато организирахме летния ни EnjoyWine хепънинг. Първо видяхме нейните шоколадови бонбони на „София десерт фест“, който се проведе в изложбената зала на ЦУМ. Изкушенията на това изложение бяха в изобилие, истинско изпитание за сетивата, особено за любителите на сладкото. Но щандът на Elizabeth luxury chocolate (така се нарича марката, създадена от младото момиче) ни впечатли от пръв поглед – с изисканата си визия, стилът във всеки детайл и желанието да грабнеш красивата кутия с бонбони и да се скриеш на тайно място, за да се отдадеш на шоколадовото й съдържание.

„По шоколиерството се запалих, когато направих първата си торта за 14-ти февруари. Резултатът възпламени цялата идея. Вдъхнових се да пресъздавам красиви неща чрез най-сладкото изкушение – шоколада“. Така започва кариерата на Елизабет в света на бонбоните от шоколад – висококачествен белгийски при това. Проектът е неин личен, но получава цялата подкрепа на семейството си, а малката й сестричка, която тази година ще бъде в осми клас, следи с широко отворени очи всяко нейно действие.Елизабет предлага засега продуктите си само онлайн и смята, че потенциалът на този канал за продажби е голям. Но все пак колкото и красива да е една снимка, не можеш да вдишаш аромата на заснетия продукт, да видиш естествените извивки на всяка една шоколадова форма. „Храната си е храна, за да бъде усетена, тя трябва да бъде видяна на живо“, казва младата шоколадиерка. Затова е твърдо решена да сбъдне мечтата си и ни уверява, че до края на годината можем да очакваме първия гурме магазин Elizabeth luxury chocolate, в който „всеки ще може да преоткрие себе си в различните шоколадови съчетания“.

„Маркетинговата стратегия, на която залагам, е много проста. Представям изисканите бонбониери на места, където те разкриват целия си потенциал – в утвърдени ресторанти и представителни магазини. По този начин изразявам своята концепция, а именно – че моите бонбони са предназначени за най-личните и специални поводи на клиентите, че всеки празник трябва да бъде посрещнат с точната  доза блясък, за да бъде насладата пълна“.

Елизабет се вдъхновява от красотата и стилния облик, от природните форми, в които няма нищо излишно, всичко си е на мястото. Проектира усещането си за форма върху своите продукти. Резултатът е много различен от обичайното, почти геометричен, което придава уникалност на продуктите и въздейства емоционално.

Помага й професията на ландшафтен архитект. „Ние творим и моделираме зелените пространства, за да докоснем хората, да ги пренесем в един магичен свят, за да се почустват спокойни и да се заредят с красота и положителни емоции. Същото е и при шоколада – моделираш, създаваш едно бижу, то докосва очите и след това доставя наслада на всички останали сетива“.

Любовта между виното и шоколада е вечна и вълнува хората от времето на първата искра до днес. Елизабет открива голям потенциал в приятелството между двата продукта. Виното е напитката на боговете, а шоколадът произлиза от плодовете на дървото Theobroma cacao и означава „храна на боговете“, казва младото момиче. Пожелаваме й успех и очакваме нейните идеи за нестандартни, но зашеметяващи вкусовите ни рецептори комбинации. Между вино и шоколад!

Винената дегустация е нашата спортна дисциплина

Ако желаете да научите за нашите бъдещи спортни надпревари, драснете отдолу един имейл

Добави коментар

X