Безплатна доставка над 60 лв.

Поредният салон на виното събра ценители и експерти

Поредният салон на виното събра ценители и експерти

Вино, шоколад, гурме, био храни и безброй други изкушения изпълниха залите на Интер Експо Център

Салон на виното

Салон на виното„Хранителната индустрия е с водещи позиции в световната икономика и точно за това изложенията са особено ценни. Те показват пред потребителите новите стандарти за висококачествени продукти“. Това каза при откриването на провелите се от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център международни специализирани изложения Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфууд енд дринк и СИХРЕ, заместник министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева.

„Изложенията, които откриваме днес, се отличават с голям авторитет, защото съчетават в едно традиции и новаторство. Презентираните продукти, предимно български, но и чуждестранни, са с високо качество и показват последните достижения и технологии в различните браншове“, подчерта Василева.

Салон на винотоКакто всяка поредна година, и този път Салонът на виното допринесе за разширяване и утвърждаване на пазарните позиции на българските вина в страната и чужбина. По традиция събитието е предпочитано място за дегустации на елитни и качествени вина и спиртни напитки от най-висок клас, повишаване на винената култура на потребителите, както и популяризиране на виното сред неговите ценители. Български и чуждестранни винопроизводители, енолози, сомелиери и търговци се събраха и тази година в рамките на четирите изложбени дни, за да осъществят директни контакти с дистрибутори, ресторантьори и крайни клиенти.

Виното и съчетаването му с храната бяха във фокуса и на форума WiFo 2017. Събитието бе част от GASTRONOMIX 2017, провеждащ се в рамките на изложение СИХРЕ. „България пристъпва в една нова епоха по отношение на виното“, споделиха лекторите. Според тях у нас се повишава културата за консумация на напитката и умението да се съчетава с различни видове храни.

Салон на винотоСред акцентите на WiFo 2017 бе пенливото вино. Присъстващите в залата с любопитство научиха, че то действа като изчистващ небцето агент. И още повече – според специалисти пенливото вино е най-добрият „приятел“ на всички видове храна.

За пореден път по време на изложенията се проведе и конкурса „Златен медал и диплом” за преглед и оценка на качествени и оригинални пазарни продукти, представени от фирмите изложителки. В него се включиха пет фирми от винения бранш, които представиха за оценка на 11 продукта. Комисията отличи:

  • „Винзавод Асеновград“ за Version Plaisir Divin Мавруд 2016 , Version Plaisir Divin Сира 2016 и Ornament Мавруд Резерва 2016
  • „Винпром Русе“ за водка Rousse Premium Vodka
  • „ЛВК Винпром Търговище“ – за „Траминер Търговище“ и „Мускат Търговище“
  • „Поморие Вен Груп“ – за Сира
  • Винарна „Даробас Фиал“ – за Мерло от реколта 2015

Добави коментар

X