Безплатна доставка над 60 лв.

Spirits Selection 2018 започна с майсторски класове за българска ракия

Spirits Selection 2018 започна с майсторски класове за българска ракия

Световният конкурс за високоалкохолни напитки Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles бе открит официално на 20 Август в Пловдив. Конкурсът ще продължи до 25 август 2018 г. Експерти от цял свят ще дегустират различни напитки, ще посещават български производители и културно-исторически забележителности.

За официалното откриване от Брюксел пристигна създателят на конкурса Бодуа Аво. „България беше домакин на Concours Mondial de Bruxelles през 2016 г. Решихме да проведем и Spirits Selection тук: впечатлени сме от мотивацията ви да организирате конкурс от световна величина, от добрата инфраструктура на Пловдив, културно-историческото ви наследство и качествените ви напитки. Българската високоалкохолна индустрия се промени драстично, днес вие произвеждате напитки на световно ниво“, коментира Бодуа Аво.

През 2018 г. за първи път страната ни е сред 10-те държави с най-много мостри в Spirits Selection. Българските производители участват с 47 напитки. Близо половината от тях са от Тракийската низина.

Spirits Selection 2018 започна с майсторски класове за българска ракия – видове, как се дегустира и консумира, как се съчетава с храна.

В рамките на конкурса 70 международни експерти, сред които и 15 българи, ще оценяват 1300 напитки от 50 държави.

Единственият пътуващ конкурс в света Spirits Selection ще  приключи с шоу в Амфитеатъра и галавечеря в Стария град на 23 август 2018 г. Тогава ще стане известна и следващата страна-домакин.

Винената дегустация е нашата спортна дисциплина

Ако желаете да научите за нашите бъдещи спортни надпревари, драснете отдолу един имейл

Добави коментар

X