Безплатна доставка над 60 лв.

Enjoywine е сред домакините на Софийски квартален Tour de Зарезан 2019

Enjoywine е сред домакините на Софийски квартален Tour de Зарезан 2019

КОГА: 09 февруари (събота)

12:00 – 19:00 ч. @Shishman19

Да отбележиш празника на виното в градска среда може да бъде не по-малко вълнуващо от участието в ритуал по зарязване на лозя насред лозовия масив. В това се убедиха ценителите на българското вино, които се включиха в миналогодишното първо издание на Софийски квартален Tour de Зарезан. Големият интерес към събитието мотивира Българската асоциация на независимите лозаро-винари, няколко магазина и заведения, както и много винарни от асоциацията, да обединяват усилията си за втори тур из винените дестинации в столицата.

Щастливи сме, че тази година Enjoywine е сред домакините на събитието. В нашия магазин на ул. „Цар Шишман“ 19 ще ви представим страхотни вина на избите „Рупел“, „Вила Юстина“ и „Присое“.

Повече от 30 различни вина на общо 17 изби ще могат да се дегустират на пет различни винени локации в столицата в рамките на Софийския квартален Tour de Зарезан, който ще се проведе на 9 февруари 2019 г. от 12 до 19 часа. Ако съберете печати от минимум четири локации, можете да участвате в томбола със страхотни винени награди. Входът за всички дегустации е свободен!

За повече информация следете събитието Tour de Зарезан във Facebook.

Кои вина ще опитаме на „ШИШМАН“ 19 :

Prisoe Signature wines
Семейната изба
 „ПРИСОЕ”,чиито лозя се намират близо до местността Побити камъни, недалеч от Варна, ще се представи с две вина.

Prisoe Chardonnay 2017

Виното е ферментирало в дъб. Цветът е жълт с гланц. Носът е с добре изразен минерален тон плюс цитрус и зрял жълт плод. Тялото е плътно и сочно с усещане за плод и дъбови акценти.

Prisoe Red Blend 2017

Отличава се с красив рубинен цвят с блясък и плодов нос, все още в развитие. Тялото е мощно със зрели танини, зрял червен плод и деликатна плодова сладост в средата.

Винарска изба Рупел

Винарска изба „РУПЕЛ“, която отглежда своите лозя в района на Петрич, в село Долно Спанчево, ще ни предложи един купаж от нова реколта и сортово вино от 2015.

Rupel Rusali Black Rose 2018

Купажът е от сортовете мерло и марселан. Отличава се с тъмнорозов цвят с брилянтен блясък, средно тяло с нежен, богат и атрактивен аромат на червени плодове и мармалад. Вкусът му е елегантен, плодов, с приятна свежест, а финалът – изключително дълъг, с мек и нежен плодов послевкус.

Rupel Gramatik Melnik 55 2015

Бистър, тъмно рубинен цвят. Сочен нос с преобладаващи нотки на череши и вишни, деликатни подправки и землисти акценти, дим. Свежо тяло, средно и хармонично с добре изразени киселини и плодово-опушен финал. Чудесна структура на виното, богато на полифеноли, балансирана киселинност и с добър потенциал за отлежаване.

3494411274547647345_o

„ВИЛА ЮСТИНА“, която е разположена в полите на Родопската яка в село Устина, на 26 км от Пловдив, ще ни зарадва с две вина – медалисти от различни международни конкурси.

Villa Yustina Rouge 2017

Виното е бленд от четири френски сорта (каберне совиньон, пино ноар, мерло и каберне фран) с красив тъмнорубинен цвят с гранатови оттенъци. Отличава се с комплексен нос с меки акценти на горски плодове, подправки и землисти нотки. Има плътно тяло с плодов характер и деликатен пикантен финал. Виното не е отлежавало в дъбови бъчви!

Villa Yustina Rose 2017

Произведено от сортовете каберне фран и сира, виното притежава елегантен коралово-розов цвят и пленителен нос на ягода, сметана и подправки. Тялото му е плътно, с нежна текстура и галеща свежест. Финалът е изкусителен и плодов с пикантни нотки.

Добави коментар

X