Безплатна доставка над 60 лв.

На Трифон Зарезан в Мелнишкия регион

На Трифон Зарезан в Мелнишкия регион

Обща покана за празника Трифон Зарезан отправят винопроизводителите от Мелнишкия регион. Избите в района на Мелник, Петрич и Сандански ще отворят широко вратите си за посетители на 11 и 12 февруари.  Ще се предлагат турове и беседи из винарните, по време на които може да се научат интересни подробности за производството на вино, за местните и международните винени сортове, както и за хилядолетната винена историята и традиции в региона. Ще се лее много вино, а ритуалът по зарязването на лозята ще бъде придружен с фолклорни програми и много други изненади.

Общата инициатива е първата от цяла поредица. До това решение са стигнали представители на избите, зам. кметовете на общините Сандански и Петрич и кметът на Мелник, които са се срещнали, за да обсъдят бъдещи проекти, свързани с развитието на винения туризъм и на лозарството в региона.

Оранизаторите препоръчват на винолюбителите, които искат да се възползват от поканата, предварително да се свържат с всяка винарна, за да заявят посещението си. Приемат се индивидуални посетители и организирани групи.

Общата покана е от името на „Вила Мелник“ – с. Хърсово (www.facebook.com/villamelnik); „Орбелус“ – с. Кромидово (www.facebook.com/OrbelusOrganicWinery); „Рупел“ – с. Долно Спанчево (Rupel Winery), „Орбелия“ – с. Коларово (www.facebook.com/orbeliawinery.bg); „Синтика“ – Сандански (www.facebook.com/SinticaWinery); Имение „Зорница“ – с. Зорница.

Обиколката из избите може да се съчетае с посещение на град Мелник и празника на мелнишкото вино „Златен Грозд“, който също ще се проведе на 11-12 февруари. В него ще се включат местни професионални и домашни винопоризводители, ще има много музика, вкусни регионални ястия и гостоприемни механи и хотели, обещават от общината.

За улеснение на туристите организаторите предлагат картата „Мелнишки винените маршрути“, която си има Facebook страница.

Добави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X