Безплатна доставка над 60 лв.

На Трифон Зарезан в Мелнишкия регион

На Трифон Зарезан в Мелнишкия регион

Обща покана за празника Трифон Зарезан отправят винопроизводителите от Мелнишкия регион. Избите в района на Мелник, Петрич и Сандански ще отворят широко вратите си за посетители на 11 и 12 февруари.  Ще се предлагат турове и беседи из винарните, по време на които може да се научат интересни подробности за производството на вино, за местните и международните винени сортове, както и за хилядолетната винена историята и традиции в региона. Ще се лее много вино, а ритуалът по зарязването на лозята ще бъде придружен с фолклорни програми и много други изненади.

Общата инициатива е първата от цяла поредица. До това решение са стигнали представители на избите, зам. кметовете на общините Сандански и Петрич и кметът на Мелник, които са се срещнали, за да обсъдят бъдещи проекти, свързани с развитието на винения туризъм и на лозарството в региона.

Оранизаторите препоръчват на винолюбителите, които искат да се възползват от поканата, предварително да се свържат с всяка винарна, за да заявят посещението си. Приемат се индивидуални посетители и организирани групи.

Общата покана е от името на „Вила Мелник“ – с. Хърсово (www.facebook.com/villamelnik); „Орбелус“ – с. Кромидово (www.facebook.com/OrbelusOrganicWinery); „Рупел“ – с. Долно Спанчево (Rupel Winery), „Орбелия“ – с. Коларово (www.facebook.com/orbeliawinery.bg); „Синтика“ – Сандански (www.facebook.com/SinticaWinery); Имение „Зорница“ – с. Зорница.

Обиколката из избите може да се съчетае с посещение на град Мелник и празника на мелнишкото вино „Златен Грозд“, който също ще се проведе на 11-12 февруари. В него ще се включат местни професионални и домашни винопоризводители, ще има много музика, вкусни регионални ястия и гостоприемни механи и хотели, обещават от общината.

За улеснение на туристите организаторите предлагат картата „Мелнишки винените маршрути“, която си има Facebook страница.

Добави коментар

X