Безплатна доставка над 60 лв.

„Вино за хапване“ на „Винария 2019“

„Вино за хапване“ на „Винария 2019“

Винени желета са една от изненадите на „Винария 2019“, която ще се проведе от 20 до 24 февруари в Международен панаир Пловдив. Австрийска фирма ще представи уникалния продукт, в основата на който са гроздовите зърна, покрити с благородната плесен Botrytis Cinerea. Производителят първо приготвя от тях сладко вино, което след това преработва в желета. Уникалният продукт е рядкост, защото специфичната плесен се появява през няколко години.

Ценителите на необичайните питиета ще могат да се насладят също на различни плодови ракии и иновативни варианти на водка, уиски, бренди, джин, текила и ликьор в луксозни бутилки.

Колекционерска ракия, произведена от планински бъз, ще представи известна българска дестилерия. Напитката от този рядък плод е с ефирен цветист аромат и мек вкус. Производителите й са създали и ракия от пъпеш, както и лимитирана серия дюлева ракия.

Стремежът на колекционерите да притежават елитни питиета в елегантни опаковки е провокирал известна българска компания да произвежда  водка, бренди, джин, ликьор, уиски в луксозни бутилки с форма на кон, сърце, кораб, Айфеловата кула и с други нестандартни визии. Напитките са разработени на базата на 20-годишен опит и партньорство с известна френска дестилерия.

Тенденцията към ексцентричен дизайн на опаковките води до създаването и на първата в света светеща бутилка. В нея се предлага  цитрусов ликьор на известна японска марка,  чийто асортимент включва най-вкусното саке в света.

Почитателите на крафт бирата ще опитат продуктите на бутикова пивоварна. Рецептите са разработени от германски технолог по каноните на баварската традиция. Асортиментът включва 3 вида пиво:  „Вайс“ от пшеница с ухание на банан и карамфил, „Пилзнер“ с подчертан хмелов вкус и „Раух“ с нотки на пушек и дървесина. Те са естествено газирани, без консерванти.

Участник във „Винария“ ще представи чаен ликьор. Той съчетава черен чай, натурални екстракти от високопланински билки, плодови дестилати и изворна вода от Татрите.

Посетителите ще дегустират вина от новата реколта, които досега не са представяни другаде. Ще имат възможност да се запознаят с новите тенденции, налагани от българските бутикови изби, както и с вина от Австрия, Португалия, Гърция и други страни. В уникалния Град на виното и деликатесите ще бъдат разположени също щандовете с храни и гурме специалитети на участници в изложбите „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“.

Добави коментар

X