Безплатна доставка над 60 лв.

Vinexpo 2017 или в страната на винените чудеса

Vinexpo 2017 или в страната на винените чудеса

Деветнадесетото издание на световното изложение в Бордо ще се проведе от 18 до 21 юни

През първите шест месеца на всяка втора календарна година представителите на винената общност на Бордо започват да се питат един друг: „Ще участваш ли във Vinexpo“? Винопроизводителите и търговците се подготвят за това професионално събития понякога месеци предварително. Тази година международното изложение, посветено на търговията с вино и спиртни напитки Vinexpo започва на 18 юни и продължава до 21 юни.

Близо 50 хил. посетители от 150 страни се очаква да напълнят изложбените зали с площ 6 хектара общо, където повече от 2300 изложители ще бъдат на разположение да отговарят на въпроси и ще предоставят възможност на посетителите да дегустират техните продукти.

Независимо дали искате да опитате  различни вина от непознати винени региони, да изслушате лекцията на Alibaba Group за това как big data променя бизнес възможностите в търговията с вино, да научите от винопроизводителите на Напа Валей за тяхната програма “Устойчивост на околната среда”, или да си купите книгата Le Vin Snob, подписана от нейния автор, четирите дни на Vinexpo ще ви предложат широк и разнообразен спектър от теми и семинари.

VINEXPOПрограмата предвижда изобилие от възможности за дегустации на вино и спиртни напитки. Можете да участвате например в дегустациите “The Irish Spirits Renaissance” и “Северна Франция във време на климатични промени”, или да опитате селекция вина, дело на четири жени винопроизводители от четири континента. По обяд някои ще могат да присъстват на немския ризлинг пикник на открито край езеро, или за вечеря да вкусят испанско вино и тапас, докато гледат трио фламенко в близкия музей на виното Cité du Vin. Посетителите могат да се включат и в конференции, от кито да научат как да се ориентират на френските митници, когато изнасят вино, или защо формата на стъклените чаши въздейства върху вкуса на виното.

Тази година събитието включва специална изложба, озаглавена WOW или „Светът на органичните вина“. В нея ще участват 200 производители, които ще предоставят чрез дегустации и конференции органични и биодинамични вина. Залата ще разполага и с ресторант, предлагащ 100% органична храна. Тази година домакин ще бъде Испания, като „страна на честта“, което е признание за нейния статут на третия по големина износител на вино в света.

Ако имате намерение да присъствате като посетител, е препоръчително да се информирате предварително от сайта на изложението за програмата и да изберете събитията, които ви интересуват. В противен случай можете да пропуснете нещо важно. Пазете плана на залите, който ви се дава на входа, на удобно място, в случай че се загубите в това море от пищни и разнообразни експонати, съветват организаторите.

Ако това е вашето първо посещение на Бордо, отделете още един ден, за да се разходите и опознаете този древен и приветливи град – с неговия забележителен музей на виното, с впечатляващите му кули и архитектура, с отличните вино барове и ресторанти по криволичещите улички.

Добави коментар

X