Безплатна доставка над 60 лв.

Шест български вина получиха “Златен ритон” на “Винария 2017”

Шест български вина получиха “Златен ритон” на “Винария 2017”

Шест български вина получиха “Златен ритон” на “Винария 2017”, съобщиха от Националната лозаро-винарска камара (НЛВК). Над 360 проби на български и чуждестранни вина се състезаваха за престижното отличие. От тях 83 вина бяха отличени от международната комисия на “Винария 2017” с медали, а 50 станаха носители на златни отличия. Най-много призове получи “Вила Ямбол” с 9 златни и 4 сребърни медали, с което спечелиха приза на НЛВК “Бъчва на годината”.

“В надпреварата в международния конкурс за вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се включиха повече винопроизводители в сравнение с миналата година. Те са от България, Молдова, Македония, ЮАР, Азербайджан, Русия и Турция”, посочва председателят на  камарата Радослав Радев.

За най-добро бяло вино от последна реколта бе обявено “Кабиле Шардоне/Совиньон блан” на “Вила Ямбол”. Сред белите вина от по-стари реколти със “Златен ритон” е отличено “Шардоне Еленово” на “Едоардо Миролио”.

В категория “Розови сортови и купажни вина от последна реколта” с винен “Оскар” бе отличено “Gradn Prix Golden Rhithm Розе” на “Черноморско злато”. “Златен ритон” за първи път спечели винарска изба “Оряховица” за розе от по-стари реколти “Gaetan Rose”.

При червените вина от новата реколта за фаворит бе обявено виното “Villa Marvella Каберне Фран” на “Черноморско злато”, при по-стари реколти с приз бе отличена “Rubaiyat red blend” на “Винекс Преслав”.

За първи път е присъдена и награда “Препоръчано вино от местен сорт” на бяло вино от сорт “Мискет червен”, производство на изба “Карабунар”.

Добави коментар

X