Безплатна доставка над 60 лв.

БАНЛВ представи вината на 12 български изби в Лондон

БАНЛВ представи вината на 12 български изби в Лондон

Членовете на организацията са амбицирани да обогатят разнообразната винена сцена на британския пазар

Дегустация на български вина в Лондон

Българската асоциация на независимите лозаро-винари (БАНЛВ), която е част от голямото европейско семейство на CEVI – Европейската конфедерация на независимите лозаро-винари, за трета поредна година ще представи в Лондон занаятчийски вина от България.

На 24 март в залите на Българския културен център в британската столица търговци, журналисти, ценители или най-общо казано „приятели и посланици на виното”, ще дегустират вината на Иво Върбанов (съосновател на БАНЛВ и вицепрезидент на CEVI), биовинарна „Орбелус“, избите „Вила Мелник“, „Боровица“, „Шато Бургозоне“, „Трастена“, „Росиди“, „ Братанови“, „Шато Коларово“, „Еолис Естейт“, „Тракийски легенди“ и „Шато Сунгурларе“.

Някои от изброените изби вече са познати на английския пазар, а за други това ще е първо представяне. Но всички заедно си поставят амбициозната цел да допълнят със своите вина иначе богата и разнообразна винена сцена на британския пазар.

Дегустацията е заключителната проява в седмицата на бълграските вина, започнала с презентации в специализирания магазин за вино Last Drop Wines, продължило с винена вечеря в The Glasshouse и дегустации във вино бар Vagabond Wines, която се проведе на  23 март в Лондон.Лондон

От 2015 година насам, добрите взаимоотношения с елемент на партньорство между определящия се като „водещ независим виномагазин и винобар” Vagabond Wines от една страна и българските независими лозаро-винари от БАНЛВ от друга, придобиват формата на традиция. За тазгодишната проява на българската организация домакините от Vagabond Wines предоставиха за място на срещата новооктрития си обект Victoria, който е петият поред от веригата. Събитието мина по традиция с голям успех, а гостите оцениха високо българските вина.

Добави коментар

X