Безплатна доставка над 60 лв.

Експлозия от вкусове, страст и поезия

Експлозия от вкусове, страст и поезия

Изба “Синтика” на гости на EnjoyWine

Синтика
Le Poesie, Le Passionnel,  Explosion! Ако се питате какво стои зад тези емоционални наименования, то отговорът е – прекрасните вина на изба „Синтика“, които имахме удоволствието да опитаме по време на специална дегустация в магазина ни на ул. „Шишман“ 19.

СинтикаСобственикът Иван Гиздавков лично представи пред нашите гости продуктите на винарната, която е наследник на изградената в средата на миналия век Комплексна опитна станция в Сандански, където са създадени уникалните сортове грозде Ранна мелнишка лоза (Мелник 55), Мелнишки рубин, Мелник юбилеен 1300, Мелник 82, Сандански мискет и др. Като приемник на този богат научен опит, избата продължава да развива активно местните сортове. Този път обаче ни запозна и с успешните си импровизации, постигнати при винифицирането на международно представените сортове Совиньон Блан, Шардоне, Сира, Каберне Фран.

СинтикаПоезията на Le Poesie Совиньон Блан 2016 ни спечели с комплексния си и цветист аромат, с тонове на бъз, кора от лимон и грейпфрут. Пристрастихме се за пореден път към Le Passionnel Шардоне 2016, което продължава да е сред фаворитите ни вече години наред. Le Poesie Розе 2016 – купажът от Каберне Совиньон и Сира, ни грабна с дългия си финал с агресивен, но мек и нежен плодов послевкус. А финалните две експлозии от вкусове и аромати – Explosion Сира 2015 и Explosion Каберне Фран 2015, бяха един чудесен и хармоничен завършек на вечерта.

Добави коментар

X