Безплатна доставка над 60 лв.

Над 100 вина ще се състезават за приза “Вино на годината 2018″

Над 100 вина ще се състезават за приза “Вино на годината 2018″

Събитието за първи път ще се води изцяло от претендентите за титлата „Сомелиер на годината“

За трети път в рамките на Националния конкурс „Сомелиер на годината 2018“ се организира открита дегустация на вина на български и чуждестранни изби. На сомелиерски щанд ще бъдат презентирани най-актуалните реколти и винени брандове, предложени от избите като най-достойни да се борят за гласовете на посетителите в надпреварата за приза „Вино на годината 2018“ .

Откритата дегустация и гласуването за най-добро вино на 2018 дава възможност от една страна на претендентите за титлата „Сомелиер на годината 2018“ да се информират на място и да дегустират най-актуалните реколти вина и винени брандове, които ще се продават на българския пазар през 2018 г., а от друга – на посетителите и гостите – да опитат  и да гласуват за предпочитаните от тях вина, разчитайки изцяло на собствения си вкус.

Сомелиер на годината2“Вино на годината” не е класация в рамките на националния конкурс  “Сомелиер на годината” и вината, които участват в дегустацията не са обект на оценка от страна на винените експерти.

Дегустацията е форум на вкусовете и предпочитанията на настоящите и потенциалните потребители и възможност за директен контакт между тях и сомелиерите.

В първото издание през 2016 година посетителите избираха фаворити в 16 категории, сред 87 вина от 36 от най-добрите български и чуждестранни изби, а през 2017 г. в гласуването се включиха 112 вина от 37 изби.

В предстоящото трето издание на “Вино на годината 2018″ посетителите и гостите на откритата дегустация за първи път ще могат да опитат и вина, предназначени за колекционери и ценители. Тези вина няма да участват в гласуването, но ще присъстват на отделен щанд за дегустация.

В дегустацията за първи път ще се включат и български ракии – традиционната напитка,  която е неразделна част от националната ни идентичност и която българските сомелиери трябва да познават и да популяризират.

За приза “Вино на годината 2018″ще се състезават  над 100 вина от България, Италия, Франция, Португалия, Германия, Чили, Аржентина, Нова Зеландия и Австралия,

Събитието ще се проведе на  29-31 март в Bulgaria Mall и за първи път ще се води изцяло от претендентите за титлата „Сомелиер на годината 2018“.

Добави коментар

X