Безплатна доставка над 60 лв.

Най-българската дегустация

Най-българската дегустация
Първи впечатления

Първи впечатления

Български винен сорт, отгледан и винифициран от български производител, представен от български винен „запалянко“ пред българска публика. Много българско звучи, но така си беше. Най-българската ни дегустация показа, че вината на нашите приятели и партньори стават все по-интересни. Поредно доказателство за ренесанса на местните сортове открихме в чашите си вчера, на 16 ноември, във „Фотосинтезис Арт Център“, където опитахме 38 бели, розови и червени вина на 15 изби.

EnjywineCopyright

Според нас да правиш българско вино от български сортове не е толкова въпрос на патриотизъм, колкото на професионализъм. Уникалността е все по-важен инструмент в силно конкурентната среда. Тя е начин да се отличим , да разбием стереотипите и да предизвикаме познавачите да опитват и следят българския продукт. Да се получи одобрението на доста критичната българска публика също не е лесна задача, която се усложнява от модата да се консумират вина от сортове с чужд произход.  Българските изби обаче успяват да надмогнат предразсъдъците по най-убедителния начин – с качество. И така създават новия облик на страната, при това в унисон със световните модни тенденции.

Гласувам за моето любимо вино

Гласувам за моето любимо вино

Затова избрахме да ви запознаем с българските Димят, Мискет, Мускат, Тамянка, Рубин, Руен, Гъмза, Мелник 55, Мавруд. Тези сортове бяха загубили години наред своята популярност, но  тенденцията се променя. Това показа и анкетата по време на нашата дегустация. Преобладаващата част  от участниците в нея дадоха оценки „Вкусно е“ и „Любимото ми вино“ на дегустираните от тях вина.

Благодарим на гласувалите и разчитаме на тяхната активност. Защото нашата цел е да представим на достъпен език „съдържанието в бутилката“ на хората, които имат желание да научат повече за виното и неговите тайни. За да стане специфичният почерк на българските вина разпознаваем не само за професионалистите, а и за обикновените консуматори.

Добави коментар

X