Безплатна доставка над 60 лв.

Хайде на гроздобера

Хайде на гроздобера
Въпреки недотам оптимистичните прогнози за очакваната реколта, започналият вече гроздобер набира скорост, а настроението на гроздоберачите е напълно в тон със слънчевото време. „Вила Мелник“ е една от избите, които за поредна година канят гости  по време на своята кампания, започнала на 10 август. Вижте как започна тя.

“Вила Юстина” също очаква ентусиасти, които искат да видят откъде тръгва виното. На 8 септември от избата организират пикник по време на гроздобер. Няма да връчват ножици, а обещават слънчево септемврийско време, прекрасни вина и вкусна храна.

Романтично звучи офертата на “Шато Копса”, която обяви пакет “Гроздобер” в периода 21 – 25 септември. Разходка с каруца и файтон из лозята на избата, закуска насред лозовите масиви, дегустация на висококачествени вина. Това са само някои от изкушаващите предложения.

Снимки: Данчо Христов

Гроздоберът във винарска изба „Рупел“ започна на 16 август с белите сортове, съобщи Анита Граматикова. В момента екипът прибира реколтата от мерло, следва гроздобер и на останалите червени сортове през септември. Наблюденията на Анита са, че през последните 2-3 години сортовете започват да зреят по-рано от обичайното, но това не пречи те да са достигнали своята технологична и физиологична зрялост. По думите й тази година качеството на мерлото е отлично. Въпреки дъждовната година и проблемите, с които се сблъскаха лозарите, масивът на избата е съхранен в много добър вид, а реколтата от грозде отново надминава очакванията.

Гроздоберът в изба Рупел започна. Снимка: Данчо Христов

Избата е отворена за посещения и дегустации по време на гроздобера, но се иска предварителна резервация. Желаещите да се включат в брането на гроздето са добре дошли. След усиления труд ги очаква почивка в прохладната беседка насред лозята, където могат да си направят пикник и да се любуват на гледката.

В края на август започва гроздоберът и в лозята на изба „Загрей“. Винарната планира специално събитие, което ще обяви във Facebook, така че следете страницата.

Винената дегустация е нашата спортна дисциплина

Ако желаете да научите за нашите бъдещи спортни надпревари, драснете отдолу един имейл

Добави коментар

X